Ισλαμιστές χάκερς χτύπησαν την κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ισλαμιστές χάκερς χτύπησαν την κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέλη του Ισλαμικού κράτους ισχυρίζονται ότι είναι οι χάκερ, που εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), της επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, η κατάληψη του λογαριασμού σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την κυβερνοασφάλεια.

«Στο όνομα του Αλλάχ, το Κυβερνοχαλιφάτο συνεχίζει τον τζιχάντ στο διαδίκτυο» αναφέρει ένα μήνυμα των χάκερς, ενώ ένα δεύτερο λέει: «Αμερικανοί στρατιώτες ερχόμαστε. Προσέχετε τα νώτα σας».

Ισλαμιστές χάκερς χτύπησαν την κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ | iefimerida.gr 0

Οι χάκερς, δημοσίευσαν από τον παραβιασμένο λογαριασμό ένα κατάλογο στρατηγών και διευθύνσεων που σχετίζονται με αυτούς, δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας, αλλά και στοιχεία σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.

Στο Πεντάγωνο σήμανε συναγερμός όταν επιβεβαιώθηκε ότι οι χάκερς «χτύπησαν» τόσο τον λογαριασμό του USCENTCOM στο Twitter όσο και στο YouTube αναρτώντας φωτογραφίες και δύο βίντεο που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι εικόνες που μεταφορτώθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μέσω Twitter το διάστημα που καταλήφθηκε σήμερα ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM) κατά τα φαινόμενα δεν συμπεριλάμβαναν διαβαθμισμένα ή απόρρητα στοιχεία, ούτε ήγειραν κάποια απειλή για την ασφάλεια», δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Διοίκηση συμβάλει στον συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ