Τα τρία nein του Βερολίνου στην Ελλάδα: Οχι στην αθέτηση συμφωνιών, όχι σε κούρεμα, όχι σε αποζημιώσεις - iefimerida.gr

Τα τρία nein του Βερολίνου στην Ελλάδα: Οχι στην αθέτηση συμφωνιών, όχι σε κούρεμα, όχι σε αποζημιώσεις

SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη σαφές μήνυμα για την επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα, έστειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης» δήλωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ. Ξεκαθάρισε επίσης ότι θέμα «κουρέματος» του ελληνικού χρέους «δεν τίθεται».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Βόλφκαγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία βάση για την διεκδίκηση της Ελλάδας των αποζημιώσεων για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942, αλλά ούτε έχει τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση παρόμοιο αίτημα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο περί έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώ δήλωσε: «Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα». Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε μάλιστα ότι με την σύμβαση του 1960, οι όποιες απαιτήσεις ρυθμίστηκαν οριστικά, ενώ και με την συνθήκη του «2+4» για την επανένωση της Γερμανίας το 1990 δεν τέθηκε θέμα αποζημιώσεων. «Αυτό αναγνωρίστηκε, ως νομική δέσμευση στο πλαίσιο της Χάρτας των Παρισίων, την οποία υιοθέτησε και η Ελλάδα. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει βάση για τέτοιες απαιτήσεις», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ