Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κοιμήθηκε στο δρόμο -Γιατί το έκανε [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κοιμήθηκε στο δρόμο -Γιατί το έκανε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας σκούφος που έφερε το σήμα του London Underground, ένα χοντρό μπουφάν και ένας στρατιωτικός υπνόσακος σε χρώματα παραλλαγής, ήταν τα μοναδικά εφόδια που είχε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον για να προφυλαχθεί από το δριμύ ψύχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το να κοιμηθείς στο δρόμο κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι άθλος για κάποιους που δεν το έχουν συνηθίσει και αναγκαιότητα για κάποιους που δεν έχουν άλλη εναλλακτική. Θέλοντας να τονίζει με το πλέον εύγλωττο τρόπο τη συμπαράστασή του στην καμπάνια που διεξάγει εδώ και καιρό η εφημερίδα Independent για τους πρώην στρατιωτικούς που μένουν στο δρόμο, δεν δίστασε να ακολουθήσει τα νυχτερινά μονοπάτια τους στους δρόμους του Λονδίνου. Μαζί του ήταν και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Ευγκένι Λεμπέντεφ που ήθελε με τη σειρά του να στείλει ένα μήνυμα προς την κοινωνία και να την κάνει να καταλάβει το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κοιμήθηκε στο δρόμο -Γιατί το έκανε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κουβαλώντας μόνο τα... χρειώδη και δίχως περιττές και ανάρμοστες για την περίσταση πολυτέλειες πέρασαν ένα βράδυ στο δρόμο μαζί με άλλους άστεγους της πόλης και συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο της Gresham Street, πέντε λεπτά από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, στο κέντρο του City.

Εδώ και καιρό η Independent από κοινού με την London Evening Standard διεξάξουν μια καμπάνια υπό την ονομασία «Homeless Veterans» που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν αρκετοί βετεράνοι του αγγλικού στρατού.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κοιμήθηκε στο δρόμο -Γιατί το έκανε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Έχοντας νωπή ακόμη την εμπειρία ενός ταραγμένου ύπνου στο δρόμο, ο Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους: «Οι άνθρωποι που υπηρέτησαν την πατρίδα μας κάτω από αντίξοες συνθήκες αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης από εμάς. Αν και έχουν γίνει κάποια πράγματα, είναι τραγικό να βλέπεις ακόμη αρκετούς ανθρώπους να κοιμούνται στο δρόμο. Αυτό σημαίνει πως η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει σε άμεσες δράσεις για να εξαλείψει εντελώς το φαινόμενο». Πάντως, αρνήθηκε επιμόνως να πει πώς πέρασε το βράδυ του στο δρόμο και αν αυτό το κοινωνικό πείραμα του δίδαξε κάτι παραπάνω.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άστεγοι Μπόρις Τζονσον Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ