Λιχουδιά ανυπέρβλητη, με ξύδι μπαλσάμικο.
Για μεσημεριανό, είναι ένα από τα πιο συμπαθητικά πιάτα. Τα συκωτάκια πουλιών είναι ο πιο τρυφερός και νόστιμος μεζές που οι περισσότεροι ξεχνάμε να φάμε. Είναι μια συνταγή από γαλλικό μπιστρό η οποία γίνεται γρήγορα και δεν στοιχίζει σχεδόν τίποτα.
Υλικά
- 300 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών
- Πράσινη σαλάτα, καλά πλυμένη και στεγνωμένη
- 1 αγγουράκι
- 1/4 του φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύνετε πολύ καλά τα συκωτάκια σε νερό βρύσης, άφθονο
- Στεγνώστε τα απαλά με χαρτάκι κουζίνας
- Αλατίστε και πιπερώστε τα συκωτάκια
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ ή σε ξεχωριστά πιάτα, ανάλογα πώς και πόσους θα σερβίρετε
- Κόψτε το αγγουράκι σε φετούλες και βάλτε το μαζί με τη σαλάτα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και αφήστε τα συκωτάκια να ροδίσουν καλά. Τηγανίστε τα για περίπου 3 λεπτά, να μη καούν γιατί θα σκληρύνουν και δεν τρώγονται
- Μοιράστε τα συκωτάκια στα πιάτα ή τοποθετήστε τα πάνω από τη σαλάτα στο μπολ, ό,τι έχετε αποφασίσει
- Γυρίζουμε στο τηγάνι μας. Βάζουμε το ξύδι μπαλσάμικο (κόκκινο)
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το μέλι και αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά
- Μόλις πάρει να κάνει αφρό, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι
- Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, 3 ή 4 συνολικά
- Εχουμε έτσι μια υπέροχη σος την οποία βάζουμε πάνω στα συκωτάκια μας, μέσα στο μπολ με τη σαλάτα
- Καταναλώνουμε αμέσως, πραγματικά δεν μπορεί να περιμένει
Εγώ βάζω λίγο κουκουνάρι από πάνω και τριμμένο πιπέρι. Είναι ο καλύτερος μεζές που υπάρχει και μια πολύ καλή ιδέα για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.
Μπορείτε να κάνετε άπειρες συνθέσεις με σαλάτες παντός είδους:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο