Σόιμπλε σε Ευρωπαίους: "Μην εγκαταλείψετε τη μάχη την ώρα της κρίσης" - iefimerida.gr

Σόιμπλε σε Ευρωπαίους: "Μην εγκαταλείψετε τη μάχη την ώρα της κρίσης"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκκληση στους Ευρωπαίους να μην εγκαταλείψουν τη μάχη «την ώρα που η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δείχνει τα δόντιά της» εκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν συντρέχει ο λόγος για ηττοπάθεια», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε διάσκεψη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. «Ως άνθρωποι, έχουμε την τάση να υπερβάλουμε σε όλα. Πιθανόν, λοιπόν, να κινδυνεύουμε να υπερτονίσουμε και τις ανησυχίες μας, αναφορικά με την κρίση αυτή», πρόσθεσε. Νωρίτερα η Ανκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούρκι Κατάινεν τόνισε ότι η Ευρώπη θέλει και θα βρει λύση για το θέμα των φινλανδικών αξιώσεων για εγγυήσεις από την Αθήνα .«Όλοι μας θέλουμε και θα βρούμε μια πορεία, μια κατεύθυνση προς τα μπροστά που να είναι ανοικτή σε όλους τους εταίρους, αλλά θα συνεχίζει να είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες της Φινλανδίας», είπε η κ. Μέρκελ. Και πρόσθεσε: «Οι ειδικοί μας εργάζονται επί του παρόντος πάνω σε αυτό [...] και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα βρεθεί λύση" Η κ. Μέρκελ διεψευσε ότι θα υπάρξει εντός της ημέρας κοινή ανακοίνωση της Γαλλίας και της Γερμανίας για την Ελλάδα ενώ ανάλογη ανακοίνωση έγινε και απο την Γαλλική προεδρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ