Παπανδρέου: Το «λεφτά υπάρχουν» δεν αποτελούσε παροχολογία αλλά σύνθημα για αλλαγή! - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Το «λεφτά υπάρχουν» δεν αποτελούσε παροχολογία αλλά σύνθημα για αλλαγή!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σήμερα αφήστε ήσυχους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες! Αφήστε τους ψύχραιμα και νηφάλια να ακούσουν, να σκεφτούν και να αποφασίσουν» ήταν το μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους, που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Τρίπολη.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο πρώην Πρωθυπουργός κάλεσε τους ισχυρούς της ΕΕ να αφήσουν να γίνει ουσιαστικός διάλογος στην προεκλογική περίοδο για το μέλλον της χώρας. «Δεν το βλέπετε; Δεν θέλετε να το καταλάβετε; Εκλογές έχουμε. Μιλάει η Δημοκρατία. Ας τη σεβαστούν όλοι».

Προειδοποίησε δε πως η ανασφάλεια που δημιούργησε η φημολογία περί Grexit, πάγωσε την αγορά, σταμάτησε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και βάθυνε την ύφεση.

Αναφερόμενος στην είσοδο στο Μνημόνιο υποστήριξε πως «το 2010 πήραμε εγώ και η κυβέρνησή μου αντιδημοφιλείς αποφάσεις, όχι επειδή τρελαθήκαμε ή επειδή εξυπηρετούσαμε άλλα συμφέροντα, όπως έλεγαν οι ψεκασμένοι αλλά γιατί αυτό ήταν το πατριωτικό μας καθήκον». Υποστήριξε μάλιστα πως «οι αποφάσεις αυτές δικαιώθηκαν ακόμα και από αυτούς που τις πολέμησαν λυσσαλέα ως αξιωματική αντιπολίτευση – και είδαν το φως το αληθινό, όταν μύρισαν εξουσία».

Παρότι επανέλαβε ότι δεν διεκδίκησε ποτέ το αλάθητο, υπερασπίστηκε εκ νέου το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»: «Φτάνει πια η βολική σιωπή, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, δεν αντέχει η χώρα άλλους ψεκασμένους μύθους. Δηλητηρίασαν τις ψυχές των ανθρώπων με ψεύδη και μίσος. Ήξεραν πολύ καλά τι σήμαινε το «λεφτά υπάρχουν», ήξεραν ότι δεν αποτελεί παροχολογία, αλλά το σύνθημα για μια νέα ουσιαστική αλλαγή!

Και ισχυρίστηκε: «Ποιος δεν έβλεπε στην καθημερινότητα του όλα αυτά τα χρόνια ότι πράγματι λεφτά υπήρχαν και πέρασαν από αυτή τη χώρα αλλά πήγαν σε τσέπες λίγων και ισχυρών; Ποιος τολμά να παριστάνει ότι δεν ήξερε τίποτα για το πάρτι;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Παπανδρέου κίνημα Τρίπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ