Βενιζέλος από τη Λάρισα: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ [εικόνες] - iefimerida.gr

Βενιζέλος από τη Λάρισα: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ [εικόνες]

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν θέλουμε υποδείξεις από το εξωτερικό. Δεν θέλουμε απειλές, εκβιασμούς, αλλά δεν θέλουμε δημαγωγίες και λαϊκισμούς γιατί όλα αυτά υποβαθμίζουν την πραγματικότητα» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Λάρισα ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν στις εκλογές την τρίτη θέση στο ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Παράταξη.

Οπως είπε «στις 25 Ιανουαρίου όταν ο πολίτης θα πάει στο εκλογικό τμήμα να ψηφίσει ό,τι θέλει, η χώρα θα είναι ακέραιη. Θα υπάρχει η οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη». Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το τι θα συμβεί στις 26 Ιανουαρίου θα το κρίνει ο ελληνικός λαός που γνωρίζει ότι η πολιτική αβεβαιότητα κοστίζει πολύ.

Ξεκαθάρισε πάντως πως «όλα τα μεγάλα λάθη της μεταπολίτευσης βασίστηκαν σε ψέματα ή εσφαλμένες εκτιμήσεις που ψηφίστηκαν με πάθος και μεγάλες πλειοψηφίες δημοκρατικά από το λαό. Και τώρα όταν λες αλήθεια, ο κόσμος σου λέει πέστην, αλλά μετά δυσαρεστείται που την άκουσε και αν πρόκειται να διαλέξει ανάμεσα στη δύσκολη αλήθεια και το εύκολο ψέμα, δυστυχώς προτιμάει δημοσκοπικά τουλάχιστον, το εύκολο ψέμα». Προειδοποίησε δε πως ο πολίτης «τώρα πια πρέπει να ξέρει, γιατί έχει προειδοποιηθεί και έχει πάθει. Και όποιος παθαίνει μαθαίνει, αλλιώς κινδυνεύει να κάνει τεράστια, ανεπανόρθωτα λάθη».

Ο Ευ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν θέλουμε σώνει και καλά να είμαστε σε μια Κυβέρνηση με όποιον νά ‘ναι όπως νά ‘ναι, δεν προσχωρούμε στις αντιλήψεις των άλλων. Είδαμε τους άλλους να προσχωρούν στις δικές μας: Τη Νέα Δημοκρατία, ακόμη και το ΛΑΟΣ, τη ΔΗΜΑΡ».

Ωστόσο επεσήμανε ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται ο τόπος μονοκομματικά, αλλά απαιτεί συνεργασίες, συστρατεύσεις, συναινέσεις, Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που λένε τουλάχιστον ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική.

Βενιζέλος από τη Λάρισα: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Για το λόγο αυτό, έθεσε 6 σημεία που πρέπει να οριοθετούν το πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής. «Αυτό το πλαίσιο είναι ανυπέρβλητο. Όποιος δεν το αποδέχεται λέει απλά ψέματα στον ελληνικό λαό» όπως είπε.

  • H πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές. Δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεν υπάρχουν δεύτερες εκλογές. Χρειάζεται συστράτευση, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
  • Η οικονομική σταθερότητα. Όχι ψευτομαγκιές, όχι περιττές λεβεντιές, όχι μεγάλα και εύκολα λόγια. Έξω από το χορό όλοι ξέρουν πολλά τραγούδια. Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη. Γιατί αν κάνεις λάθος σου σκάει η χώρα στα χέρια. Όχι χρεοκοπία, όχι πιστωτικό γεγονός, δεν καταστρέφουμε τις θυσίες, δεν οδηγούμε τη χώρα σε αδιέξοδο δεν την κρεμάμε στα μανταλάκια, ολοκληρώνουμε τη διαπραγμάτευση, αλλάζουμε σελίδα και μετά ανοίγουμε τα άλλα κεφάλαια. Δεν υπάρχει δυνατότητα δεύτερων εκλογών. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί αυτά για να μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Όλα τα άλλα, οι προληπτικές γραμμές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι σημαντικά αλλά είναι μικρά. Το βαρύ πυροβολικό είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όταν έρχονταν τα αεροπλάνα με τα λεφτά, με τα τυπωμένα ευρώ, έφτασε μέρα που χρειαζόταν 150 δισεκατομμύρια ευρώ για να προστατεύσουμε τις καταθέσεις και το βιός των Ελλήνων τον ιδρώτα τους.
  • Η δημοσιονομική σταθερότητα, η μακροπρόθεσμη και όσο γίνεται βαθύτερη βιωσιμότητα του χρέους που είναι βιώσιμο τεχνικά. Εχουμε ήδη αποφάσεις και δεσμεύσεις των Ευρωπαίων που είναι έτοιμοι και για άλλες αλλαγές που τελικά συνιστούν περισσότερο κούρεμα έτσι ώστε να ανακουφιστούμε ακόμη περισσότερο δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και όχι στο πλεόνασμα που έχουμε κατακτήσει. Αλλά όχι με ευρεσιτεχνίες, όχι με ερασιτεχνισμούς, όχι με αντιφάσεις.
  • Η θεσμική σταθερότητα. Ο ρεβανισμός, ο μικροκομματισμός δεν έχει θέση. Χρειάζεται συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και από τη δεύτερη Βουλή που μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο μονοκομματικό και συναινετική αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή στον εκλογικό νόμο. Δεν θα είχε σημασία τόσο πολύ το ποιος είναι πρώτος σε χαμηλά επίπεδα, τώρα έχει σημασία γιατί παίρνει 50 έδρες παραπάνω ακόμη και με μια ψήφο διαφορά, ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα.
  • Η εθνική σταθερότητα. Στην περιοχή μας υπάρχουν άπειρες κρίσεις από τη Γάζα μέχρι την Αίγυπτο, από την Αίγυπτο μέχρι το Λίβανο, από το Λίβανο μέχρι τη Λιβύη, από τη Λιβύη μέχρι την Τυνησία, αλλά και Ρωσία Ουκρανία Γεωργία Μολδαβία Αζερμπαϊτζάν Αρμενία. Επειδή δεν μιλάμε πολύ κάποιοι νομίζουν ότι δεν έχουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Γιατί σημασία έχει να είσαι αποτελεσματικός, να μην ανοίγεις κρίσεις αλλά να αποφεύγεις κρίσεις προστατεύοντας την εθνική κυριαρχία.
  • Πρέπει να εφαρμόσουμε το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης. Το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης για τη χώρα να ξαναβρούμε τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αλλά πως θα γίνει αυτό; Θέλει σταθερό περιβάλλον, δημοσιονομικό, μακροοικονομικό, ευρωπαϊκό. Μετά οι Έλληνες κάνουν θαύματα ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα, από τον αγροτικό τομέα, από τη γη.
Βενιζέλος από τη Λάρισα: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Επιπλέον ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως «έχει σημασία και το ποιος θα είναι πρώτος, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή και θα είναι ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας κι αυτός μπορεί να είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ, μόνον η Δημοκρατική Παράταξη». Είπε πως «υπάρχουν κι άλλοι που διεκδικούν τη θέση αυτή, βεβαίως θα μπορούσε να είναι ο κ. Καμμένος τον οποίον κάποιοι προτιμούν ως εταίρο, θα μπορούσε να πάρει την τρίτη εντολή ο κ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής». Ενώ δεν απέφυγε ειρωνικά σχόλια για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

«Υπάρχει και η νέα ΔΗΜΑΡ, γιατί ζήσαμε την προηγούμενη την παλιά, η οποία είναι και λίγο παλιά ΔΗΜΑΡ και λίγο εθνικιστική και λίγο νεοφιλελεύθερη, από όλα. Είναι κι αυτή μια εκδοχή απολιτίκ, το νέο για το νέο, το καινούριο για το καινούριο, είναι κι αυτό μια εκδοχή, αλλά όποιος πάρει το αναμμένο κάρβουνο να ξέρει ότι πρέπει να το διαχειριστεί χωρίς να κάψει τη χώρα».

Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος αρκέστηκε να πει πως «κανείς δε θα μας βάλει σε μία εσωστρεφή συζήτηση, γιατί η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής Παράταξης έτσι το θέλησαν όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες που την εκπροσώπησαν, έτσι το θέλησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, ανεβαίνει μαζί με το έθνος. Και όταν το έθνος δεν ακούει τι της λέει η Δημοκρατική Παράταξη, δυστυχώς ιστορικά μπαίνει σε περιπέτειες».

Κατέληξε λέγοντας πως «πάμε να καταγράψουμε μία ιστορική νίκη στις 25 Ιανουαρίου».

Βενιζέλος από τη Λάρισα: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ