To Βρετανικό Μουσείο προκαλεί ξανά - iefimerida.gr

To Βρετανικό Μουσείο προκαλεί ξανά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι μόνο οι κατά καιρούς εμπρηστικές δηλώσεις άρνησης επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Ούτε μόνο το δάνειο του περίφημου ακέφαλου αγάλματος του Ιλισσού στο Ερμιτάζ. Τώρα το Βρετανικό Μουσείο διατυμπανίζει ότι η μεγαλύτερη έκθεση της νέας χρονιάς θα αφορά το κάλλος γλυπτών της ελληνικής αρχαιότητας, περιλαμβάνοντας έξι από τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα.

To Βρετανικό Μουσείο προκαλεί ξανά  | iefimerida.gr 0

Από χθες το Βρετανικό Μουσείο βομβαρδίζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναφορές και εικόνες για την έκθεση «Defining Beauty, the body in Greek ancient art». Η έκθεση αρχίζει στις 26 Μαρτίου, θα διαρκέσει ως τις 5 Ιουλίου και ήδη έχει αρχίσει η προπώληση εισιτηρίων.Εχει ενδιαφέρον το γεγονός πως το Βρετανικό μουσείο διατυμπανίζει πως προσφέρει δωρεάν, χωρίς εισιτήριο τα Γλυπτά του Παρθενώνα στους επισκέπτες του Μουσείο -κάτι που προφανώς δεν ισχύει για τα έξι γλυπτά που ενέταξαν στην έκθεση αυτή...

To Βρετανικό Μουσείο προκαλεί ξανά  | iefimerida.gr 1

Ο διευθυντής του μουσείου Neil MacGregor έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου μέσα στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα (φωτογραφία κάτω). Τόνιζε πως η έκθεση θα αναδείξει σημαντικά εκθέματα του μουσείου και θα ενισχυθεί με δάνεια από ολόκληρο τον κόσμο (φέρεται να έχει ζητήσει έργο δάνειο και από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης). Στόχος είναι να δείξει πως η αναπαράσταση του σώματος στη γλυπτική εξερευνά ουσιαστικά τί σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

To Βρετανικό Μουσείο προκαλεί ξανά  | iefimerida.gr 2

Η έκθεση θα δείξει επίσης πως η αρχαιοελληνική τέχνη και δη η αναπαράσταση του σώματος επηρέασε τους καλλιτέχνες της Αναγέννησης.

To Βρετανικό Μουσείο προκαλεί ξανά  | iefimerida.gr 3
To Βρετανικό Μουσείο προκαλεί ξανά  | iefimerida.gr 4
To Βρετανικό Μουσείο προκαλεί ξανά  | iefimerida.gr 5

*Φωτογραφίες που αναρτά συνεχώς το Βρετανικό Μουσείο από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ