Απέναντι σε κάθε φονταμενταλισμό και σε κάθε σκληροπυρηνική θρησκεία βρίσκεται το περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο δέχτηκε σήμερα επίθεση από τρομοκράτες τζιχαντιστές με 12 νεκρούς, στην καρδιά του Παρισιού.
Οι καρικατούρες του Μωάμεθ δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 και άναψαν πρωτοφανείς φωτιές στον μουσουλμανικό κόσμο, αφού απαγορεύεται για τους Μουσουλμάνους οποιαδήποτε αναπαράσταση του Προφήτη, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι χλευαστική.
Στις αραβικές χώρες εκείνη την εποχή έγιναν διαδηλώσεις εναντίον της Γαλλίας ενώ μουσουλμανικές οργανώσεις έσυραν το γαλλικό σατιρικό περιοδικό στα δικαστήρια. Απαίτησαν μάλιστα χρηματική αποζημίωση 580.000 ευρώ. Στα δικά τους μάτια, τα έξι συνολικά σκίτσα του Μωάμεθ αποτελούν χτύπημα στην τιμή και το πρόσωπο του προφήτη Μωάμεθ και στην μουσουλμανική κοινότητα.
Σε ένα από τα σκίτσα ο Προφήτης Μωάμεθ απεικονίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι ή ακόμη ξαπλωμένος γυμνός στο κρεβάτι του.
Το περιοδικό είχε υπερασπιστεί τότε τον εαυτό του, μέσω των δικηγόρων του, λέγοντας ότι τα σκίτσα δεν πρέπει να διαβάζονται σε πρώτο βαθμό γιατί είναι σατιρικά.
(Σε αυτό το σκίτσο λέει ο Μωάμεθ: 100 βουρδουλιές αν δεν πεθάνετε από τα γέλια)
(Δημοσιογράφος: Και αν έκανα ένα σκίτσο για τον φονταμενταλισμό;...Αλλά πού είναι τα μολύβια μου;)
(Μωάμεθ: Ενα νεο αστέρι γεννιέται)
(Ο ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ Η ΣΑΤΙΡΑ. Χριστός: Θα δεις, θα το συνηθίσεις)
(Και ο πισινός μου; Σου αρέσει ο πισινός μου;)
(Μα, είμαι ο Προφήτης, ηλίθιε! -Σκάσε, άπιστε!)
Λίγους μήνες νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει μια ταινία-βίντεο αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Αιγύπτιου χριστιανού κόπτη Νακούλα Μπασελέι Νακούλα με το ψευδώνυμο "Sam Bacile" και τίτλο «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων». Στην εν λόγω ταινία ο Μωάμεθ εμφανίζεται σαν αιμοσταγής και σεξομανής πνευματικός ηγέτης αλλά η κυκλοφορία του έβαλε φωτιά σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο.
Αυτό το σκίτσο είναι πραγματικά προφητικό: Τίτλος: Το Charlie Hebdo δημοσιεύει τα σκίτσα του Μωάμεθ.
Μουσουλμάνος: Αγάπη, κατεβαίνω πέντε λεπτά, πάω να πάρω το περιοδικό)