Το... ξανασκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών και αντελήφθη- έστω καθυστερημένα- ότι κινείται στα όρια του παραλογισμού ο χαρακτηρισμός ως πρόσθετου εισοδήματος, των μειωμένων διδάκτρων που πληρώνουν για τα παιδιά τους, οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων.
Ετσι με ειδική εγκύκλιο της η ΓΓΔΕ διευκρίνισε- ερμηνεύοντας διασταλτικά την επίμαχη διάταξη- ότι αυτά τα μειωμένα δίδακτρα δεν αποτελούν πρόσθετη παροχή κι ως εκ τούτου δεν προσαυξάνουν το εισόδημα και το φόρο.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο της η Κατερίνας Σαββαϊδου σημειώνει ότι στις ειδικές τιμολογιακές πολιτικές που εφαρμόζουν τα ιδιωτικά σχολεία (π.χ. εκπτώσεις για τους γονείς που έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά στο ίδιο σχολείο) συμπεριλαμβάνεται και η μείωση των διδάκτρων ή η δωρεάν φοίτηση για τα παιδιά εργαζόμενων, διευθυντών, διαχειριστών και μελών διοίκησης αυτών. Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, η παρεχόμενη αυτή μείωση εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης (ιδιωτικού σχολείου) καθόσον αποτελεί κίνητρο για τους εργαζόμενους ή διοικούντες αυτό, δεσμεύοντάς τους κατ' αυτόν τον τρόπο σε μακροχρόνια συνεργασία αλλά και ενισχύοντας την απόδοση του έργου τους. Ως εκ τούτου, γίνεται δεκτό, ότι η παροχή της δωρεάν φοίτησης ή της φοίτησης με μειωμένα δίδακτρα για παιδιά εργαζόμενων, διευθυντών, διαχειριστών ή μελών της διοίκησης εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης (ιδιωτικού σχολείου) και συνεπώς δεν καταλαμβάνεται από τις νέες διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δεν θεωρείται παροχή σε είδος και κατά συνέπεια ούτε και εισόδημα από μισθωτή εργασία για τους δικαιούχους.
Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσθετες παροχές που "φουσκώνουν" εισόδημα και φόρο (εφόσον ξεπερνούν τα 300 ευρώ το χρόνο), περιλαμβάνονται οι δωροεπιταγές, τα εκπτωτικά κουπόνια, οι εταιρικές πιστωτικές κάρτες, οι απευθείας πληρωμές εργοδοτών για την κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακών σταθμών, κατασκηνώσεων κ.λ.π., αλλά και τα εταιρικά κινητά εφόσον υπάρχει υπέρβαση του προγράμματος για μη επαγγελματική χρήση.