Κοτόπουλο πικάτα με λεμόνι και κρασί - iefimerida.gr

Κοτόπουλο πικάτα με λεμόνι και κρασί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλύτερο φιλέτο κοτόπουλου ever!

Δεν θυμάμαι να το έχω δοκιμάσει ποτέ με επιτυχία σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο. Είναι ωστόσο το πιο απολαυστικό κοτόπουλο που μπορεί να φάει κάποιος με λίγα υλικά και εύκολη συνταγή. Το κάνω σπίτι μου σε χρόνο-ρεκόρ και το απολαμβάνω με πατάτες βραστές, ρύζι ή σκέτη σαλάτα.

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου από το καλό, βιολογικό
  • 1/2 κουταλιά σούπας φαρίνα για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλυτζάνι άσπρο κρασί ξηρό
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη, ποιοτική

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα στηθάκια σε φιλέτα, αλατίστε και πιπερώστε
  • Περάστε τα ελαφρά στη φαρίνα, τινάξτε το περιττό
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήστε τα φιλετάκια να ροδίσουν καλά, 5 λεπτά σε κάθε πλευρά
  • Βγάλτε τα φιλετάκια στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε, σε χαμηλή φωτιά, το σκόρδο και την κάπαρη.
  • Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το κρασί
  • Να μην καεί το μείγμα
  • Βάλτε αλατάκι και πιπέρι, προσεκτικά
  • Επιστρέψτε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι
  • Μαγειρέψτε τα ακόμη 5 λεπτά ώσπου τα υγρά να δέσουν
  • Μεταφέρετε το φαγητό ή στο τηγάνι (αν είναι όμορφο) ή σε πιατέλα
  • Βάλτε το μαϊντανό από πάνω
  • Συνοδεύεται και με μακαρόνια
  • Διακοσμήστε με φετούλες λεμόνι από πάνω
Κοτόπουλο πικάτα με λεμόνι και κρασί  | iefimerida.gr 0
Κοτόπουλο πικάτα με λεμόνι και κρασί  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ