Ηττήθηκε με 1-0 ο Ολυμπιακός από τη Μαρσέιγ - iefimerida.gr

Ηττήθηκε με 1-0 ο Ολυμπιακός από τη Μαρσέιγ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ξεκίνησε... με το αριστερό τις υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ (ήττα 1-0 από Μαρσέιγ) κάνοντας με το «καλημέρα» δύσκολο το έργο της πρόκρισης.

Παίζοντας το πρώτο του επίσημο παιχνίδι σήμερα και μάλιστα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και κόντρα στην Μαρσέιγ, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δύσκολο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι και λίγο πράγμα σε τέτοιο επίπεδο να μένεις κοντά στους πέντε μήνες χωρίς επίσημο ματς και δυστυχώς αυτό το πλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι». Δέχτηκαν το γκολ από τον Λούτσο Γκονζάλες στο 51' και ηττήθηκαν σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκης από τους Μασσαλούς. Ακόμα βέβαια τίποτα δεν χάθηκε, αλλά σίγουρα θα πρέπει να ανέβει πολύ περισσότερο ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλό στην διοργάνωση.

Χωρίς εκπλήξεις ο Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην φετινή πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έκανε και πολλές εκπλήξεις. Κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Κοστάντζο κάτω από τα δοκάρια, τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τους Τοροσίδη και Χολέμπας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.
Οι Μοντέστο και Φέισα ήταν οι αμυντικοί μέσοι και πριν τον προωθημένο Μιραλάς ήταν οι Αμπντούν, Γιέστε και Φουστέρ.
Το σύστημα άλλαζε και σε 4-3-3 με τον Μοντέστο να ήταν ο κόφτης έχοντας δίπλα του τους Γιέστε και Φέισα και μπροστά τους Αμπντούν, Φουστέρ και Μιραλάς.

Λίγες φάσεις με καλό ρυθμό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε ικανοποιητικός ρυθμός και από τις δύο ομάδες, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές φάσεις. Ο Ολυμπιακός μπήκε γερά στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου που όπως ήταν φυσικό γέμισε το Καραϊσκάκης, προσπάθησε να ανοίξει το σκορ.

Ο Μιραλάς ήταν πολύ δραστήριος αναστατώνοντας την αντίπαλη άμυνα, ενώ και ο Αμπντούν όσο άντεξε, τόσο από δεξιά, όσο και από αριστερά βγήκε έκανε κάποιες καλές προσπάθειες. Στο ίδιο διάστημα οι Γάλλοι έκλεισαν εξαιρετικά την άμυνα και δεν άφηναν τους «ερυθρόλευκους» να απειλήσουν.

Μεγάλη ευκαιρία για Μιραλάς, δοκάρι για Μαρσέιγ

Ο Βέλγος μάλιστα έχασε και την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος. Συγκεκριμένα στο 20' ο Φέισα έκλεψε και την μπάλα και στην συνέχεια γύρισε προς τον Μιραλάς που από το ύψος του πέναλτι και αμαρκάριστος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι Γάλλοι αντέδρασαν και μέσα σε δύο λεπτά έφτασαν αυτοί με την σειρά τους στο γκολ, χωρίς όμως να καταφέρουν να το πετύχουν. Αρχικά στο 35' ο Σεϊρού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Ρεμί σε αντεπίθεση της Μαρσέιγ σημάδεψε το δοκάρι του Κοστάντζο.

Φάνηκε η κούραση

Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η έλλειψη επίσημων αγώνων για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν και πάλι δυνατά, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η απραξία από επίσημα παιχνίδια έφτανε κοντά στις 150 μέρες, κάτι που ειδικά απέναντι σε ομάδες τέτοιου επιπέδου είναι ορατό.

Μίλησε ο Λούτσο

Σε όλο το πρώτο μέρος δεν θύμιζε σε τίποτα τον μεγάλο Λούτσο Γκονζάλες. Ωστόσο μια στιγμή αρκεί για έναν τέτοιο παίκτη, προκειμένου να μπορέσει να σκοράρει. Αυτή δυστυχώς για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 51' Ο Μορέλ έφυγε από αριστερά, γύρισε στον Αργεντίνο που ήταν αμαρκάριστος και αυτός με την σειρά του έκανε με ευκολία το 0-1 για την Μαρσέιγ, παγώνοντας το καυτό από τις εκδηλώσεις του κόσμου Καραϊσκάκης.

Δεν τα κατάφερε να το ανατρέψει

Στο χρόνο που απέμεινε, παρότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές, δεν κατάφεραν τελικά να σκοράρουν παίρνοντας έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Μια ήττα που από την στιγμή που ο αγώνας της Ντόρτμουντ με την Άρσεναλ έληξε 1-1, ρίχνει τους «ερυθρόλευκους» στην τελευταία θέση του ομίλου.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα (68' Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Φουστέρ (68' Μακούν), Γέστε (55' Τζιμπούρ), Μιραλάς.

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Εν Κούλου, Ντιαβαρά, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (81' Σεϊρού), Αμαλφιτανό, Λούτσο Γκονζάλεζ (76' Καμπορέ), Μορέλ, Ρεμί (69' Αϊγιού).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ