Εκπρόσωπος του SPD επιτίθεται στη Μέρκελ: Θα είναι ανυπολόγιστη η ζημιά μας από ένα Grexit - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος του SPD επιτίθεται στη Μέρκελ: Θα είναι ανυπολόγιστη η ζημιά μας από ένα Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξ οικείων τα βέλη για την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς η εναντίον της ρητορική, αυτή τη φορά, δεν προέρχεται από την Ελλάδα ή από κάποιον αναλυτή που αντιτίθεται στο δόγμα της, αλλά από Γερμανό πολιτικό.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του SPD, Γιοχάνες Καρς μιλώντας αποκλειστικά στη γερμανική εφημερίδα Handelsbalt επιτίθεται ανοιχτά στην κ. Μέρκελ κατηγορώντας την ότι λειτουργεί ωσάν να είναι η... ομοσπονδιακή κυβέρνηση! Μάλιστα, της απαντάει πως, όχι, δεν είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Σημειώνει, δε, πως όλη αυτή η ιστορία με το πιθανό Grexit είναι ένα κατασκεύασμα για εσωτερική κατανάλωση.

«Είναι φανερό πως η Μέρκελ φοβάται το AfD (το γερμανικό κόμμα που είναι αντίθετο με το ευρώ) και όλά αυτά τα κάνει για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους». Ο Καρς, επικεφαλής οικονομολόγος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, αναφέρει επιπροσθέτως: «Οι συνέπειες από το Grexit θα είναι ανυπολόγιστες για όλους μας. Θα είναι καταστροφικό για εμάς από τη στιγμή που το βάρος θα πέσει στους Γερμανούς φορολογούμενους».

Εκπρόσωπος του SPD επιτίθεται στη Μέρκελ: Θα είναι ανυπολόγιστη η ζημιά μας από ένα Grexit  | iefimerida.gr 0

Ο Γιοχάνες Καρς

Προσπαθώντας να ορθοτομήσει ο Καρς λέει πως η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει κάνει με τους εταίρους, αλλά από την άλλη και οι Ευρωπαίοι οφείλουν να πράξουν το ίδιο προς την Ελλάδα». Η θέση του Καρς για όλη αυτή την κερδοσκοπία γύρω από την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι εξόχως επιθετική: «Η κ. Μέρκελ δεν είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SPD Άνγκελα Μέρκελ grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ