Μια εύκολη συνταγή που πάντα πετυχαίνει.
'Ενα στρώμα με πατάτες, λίγο λάδι, μπόλικο αλάτι, μυρωδικά, ντοματούλες και ένα ποτήρι κρασί στο ταψί είναι αρκετά για ένα ψητό στο φούρνο που πάντα πετυχαίνει.
Υλικά
- 1 μεγαλούτσικο ψάρι (λαυράκι, τσιπούρα, σφυρίδα, ό,τι υπάρχει τέλος πάντων)
- 450 γραμμάρια πατάτες για φούρνο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντοματούλες
- Λίγο μαϊντανό
- 2 λεμόνια, ένα για το χυμό, ένα κομμένο
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί (εντελώς προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φετούλες χονδρές
- Κόψτε και τις ντομάτες σε φέτες
- Κόψτε το μαϊντανό χοντροκομμένο, το σκόρδο, το κρεμμύδι
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ταψάκι ή πυρέξ με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο νερό για να ψηθούν. ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΨΑΡΙ
- Στα 35 με 40 λεπτά ανοίξτε το φούρνο και τοποθετήστε το ψάρι προσεκτικά
- Αν θέλετε, ρίξτε τώρα ένα ποτήρι λευκό κρασί. Προσοχή μην έχει πολλά υγρά, ρυθμίστε αναλόγως
- Ρίξτε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, φέτες λεμόνι πάνω στο ψάρι και ψήστε για ακόμη 30 με 40 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού σας.
- Ρίξτε ενδιαμέσως τον χυμό λεμονιού και προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Μπορείτε να βάλετε και κολοκυθάκι, λυώνει και δίνει γεύση μοναδική
Μια τσιπούρα μόνο με πατάτες και σκόνη τζίτζερ:
Σκορδάκι και μπόλικη ντοματούλα, δίνουν γεύση:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο