Γάλλος δήμαρχος βγάζει τα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι - iefimerida.gr

Γάλλος δήμαρχος βγάζει τα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα απάνθρωπη συμπεριφορά δημάρχου στην Γαλλία προκαλεί αντιδράσεις στην γαλλική κοινωνία.

Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση του δημάρχου της Ανγκουλέμ να εγκαταστήσει κλουβιά γύρω από τα παγκάκια μιας πλατείας για να εμποδίσει τους άστεγους να κοιμηθούν πάνω σε αυτά, μια νέα απόφαση δημοτικού συμβουλίου στην πόλη Περπινιάν ξεσηκώνει τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο δήμαρχος της πόλης αποφάσισε να απομακρύνει τα παγκάκια από μια κεντρική πλατεία της πόλης με στόχο να απομακρύνει τους άστεγους που κάθονταν σε αυτά και δημιουργούσαν ενοχλήσεις στους περίοικους.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης παραδέχτηκε ότι τα παγκάκια απομακρύνθηκαν μετά από τις διαμαρτυρίες των περιοίκων που ενοχλούταν από την παρουσία των άστεγων αλλά και νεαρών περιθωριακών που έπιναν και μιλούσαν δυνατά κατά την διάρκεια της νύχτας. Υποσχέθηκε ότι θα αντικαταστήσει τα παγκάκια με πάγκους μιας θέσης που θα επιτρέπει στους πολίτες να ξεκουράζονται αλλά θα αποτρέπουν την συνάθροιση ατόμων που θα ενοχλούν τους περίοικους.

Η ανακοίνωση του δεν ικανοποίησε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που κατηγορούν τον δήμαρχο ότι αντιμετωπίζει επιδερμικά ένα μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία άστεγοι Περπινιαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ