O πολιτικός που απαγόρευσε τη χρήση ασανσέρ [εικόνα] - iefimerida.gr

O πολιτικός που απαγόρευσε τη χρήση ασανσέρ [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απαγόρευση της χρήσης του ασανσέρ προχώρησε Τούρκος πολιτικός, ως μέτρο ενάντια στην παχυσαρκία.

Πρόκειται για τον Τούρκο πολιτικό, Ντουρσούν Αλί Σαχίν , κυβερνήτη της δυτικής επαρχίας της Αδριανούπολης , ο οποίος απαγόρευσε στου Τούρκους πολίτες, να χρησιμοποιούν τον ανελκυστήρα σε δημόσια κτίρια για τους τρεις πρώτους ορόφους.

«Αυτή είναι μια κίνηση με στόχο την βελτίωση της υγείας των πολιτών. Επιπλέον, θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους της ενέργειας», τόνισε ο Σαχίν. «Επόπτες ασανσέρ» θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια για να βεβαιώνεται η επιβολή των νέων κανόνων, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Βέβαια η απαγόρευση ισχύει μόνο για δημόσια κτίρια, προς το παρόν, όχι όμως για νοσοκομεία ή γηροκομεία, ή για ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες για ιατρικούς λόγους.

«Ανεβοκατεβαίνοντας με τις σκάλες αντί του ασανσέρ μπορεί να προσθέσει μια επιπλέον ημέρα στη ζωή σας», λέει ο Ντουρσούν Αλί Σαχίν, προσθέτοντας ότι προτίθεται να επεκτείνει την απαγόρευση και στα ιδιωτικά κτίρια στο μέλλον.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πολιτικός λαμβάνει ένα παρόμοιου είδους μέτρο υπέρ της υγείας. Πέρυσι, είχε επιβάλλει στα τούρκικα καφενεία να σερβίρουν μαζί με τον καφέ, έναν κύβο ζάχαρης, αντί για δύο , όπως συνηθιζόταν.

Οι πολίτες, αντιμετωπίζουν το νέο μέτρο με χιούμορ, καθώς πολλοί είναι αυτοί στο Τουίτερ, που υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι θα βρουν κάποιο τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση, όπως με το να πηγαίνουν μέχρι τον τέταρτο με τον ανελκυστήρα και να κατεβαίνουν μόνο έναν όροφο.

O πολιτικός που απαγόρευσε τη χρήση ασανσέρ [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασανσέρ απαγόρευση Τουρκία πολιτικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ