Μια συνταγή για σαλάτα αλλά και για κύριο πιάτο.
Οι φακές σε σαλάτα είναι εξίσου χρήσιμες με τη σούπα φακής. Είναι και πιο εύγεστες αφού συνοδεύονται από πολλά καλούδια, ό,τι υπάρχει πρόχειρο και ό,τι αρέσει στον καθέναν. Τρώγονται κρύες, χλιαρές, σαλάτα, κυρίως πιάτο. Μια υπέροχη ιδέα για να βάλουμε λίγη υγεία στο πιάτο, μετά από το κρέας των γιορτών!
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τις φακές σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό
- Επιλέγετε μαύρες ή πράσινες φακές, ό,τι σας αρέσει
- Τοποθετείτε στην κατσαρόλα ένα ολόκληρο καθαρισμένο κρεμμύδι
- Λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι
- Τις βράζετε για 30 περίπου λεπτά
- Να είναι al dente
Παρουσίαση
- Οταν κρυώσουν τις βάζετε σε κούπα, σε πιάτο ή σε πιατέλα και προσθέτε:
- Φέτα σε κύβους, πατζάρι βρασμένο, ντοματίνια, ντομάτες, καλαμπόκι, σολωμό καπνιστό, μήλα, φουντούκια, ρόκα, καρύδια.
- Ο,τι καλούδι έχετε στο σπίτι σας το βάζετε!
- Προσθέτετε ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι
- Εγώ βάζω λευκό αρωματικό μπαλσάμικο αντί για λεμόνι
- Μπορείτε να βάλετε και μπαλσάμικο με μέλι, αν θέλετε να δώσετε λίγη γλυκιά γεύση, ταιριάζει απόλυτα!
Εδώ με ραπανάκι, ελιές, και κομμάτια κοτόπουλου
Εδώ με πατζάρια, φέτα, ρόκα, φουντούκια
Εδω με φέτα, μήλα και ρόδι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο