Υπάρχω γιατί ψωνίζω. Ή, άλλως πως, οι κοινωνικές ανισότητες αποτυπώνονται τόσο από τις επιστημονικές αναλύσεις των κοινωνιολόγων και των οικονομολόγων, όσο και από τα καθημερινά καταναλωτικά ήθη των ανθρώπων. Η καθημερινότητα πάντα ήταν το καλύτερο «σχολείο» για την κατανόηση των κοινωνιών.
Στη Μ.Βρετανία των έντονων αντιθέσεων ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, ένα ταξίδι στον πλουμιστό κόσμο των Harrods, κατά τη διάρκεια των γιορτών, μπορεί να οδηγήσει σε συμπεράσματα που αποτυπώνουν έκτυπα τις πραγματικές διαφορές των ανθρώπων. Υπάρχουν αυτοί που ψωνίζουν δίχως να σκέφτονται το χρηματικό αντίτιμο που πρέπει να καταβάλουν, υπάρχουν και οι άλλοι που μπορούν να προσεγγίσουν αυτό τον κόσμο της χλιδής μόνο με τη φαντασία τους.
Ο Βρετανός φωτογράφος Dougie Wallace «έστησε» τη μηχανή του έξω από τα φημισμένα Harrods, στο κέντρο του Λονδίνου, και αποτύπωσε τον κόσμο των πλουσίων και τα καταναλωτικά τους ήθη. Πέραν του καλλιτεχνικού αποτελέσματος, το project έχει έντονα κοινωνιολογικά στοιχεία, κάτι που το κάνει ακόμη πιο σημαντικό.
Οι αντιδράσεις των πλουσίων ποικίλλουν: κάποιοι δέχθηκαν την... επιδρομή με στωικότητα και βρετανικό φλέγμα κι άλλοι που αντέδρασαν βίαια μπρος στο φωτογραφικό φακό του. Το σίγουρο είναι ότι πάντα θα υπάρχει ένας «άλλος» κόσμος μέσα στον κόσμο των κοινών θνητών.
Όλες οι φωτογραφίες από τον προσωπικό λογαριασμό του Wallace στο Facebook