Μήνυμα Ολάντ στην ... επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας - iefimerida.gr

Μήνυμα Ολάντ στην ... επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφέστατο μήνυμα στέλνει ο Γάλλος Πρόεδρος με πρωινές του δηλώσεις στην επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει η χώρα.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως οι Ελληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το μέλλον τους, την επόμενη κυβέρνησή τους, όμως θα πρέπει να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους. Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, και απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανή επικράτηση του Σύριζα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.Την προσεχή Κυριακή ο Ολάντ θα συναντηθεί με την Μέρκελ όπου αναμένεται να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και να στείλουν τα ανάλογα μηνύματα.

«Ως προς την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, μόνο η Ελλάδα μπορεί να λάβει αυτήν την απόφαση» πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ. Σχολιάζοντας την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στον γερμανικό Τύπο σύμφωνα με την οποία η 'Αγγελα Μέρκελ είναι έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από τον Σύριζα, ανέφερε: «Δεν είναι ώρα για να κάνουμε οποιαδήποτε εκτίμηση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel , το Βερολίνο «θεωρεί σχεδόν αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ηγηθεί μετά τις εκλογές κυβέρνησης, εγκαταλείψει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής και σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους της χώρας».

Η γερμανική καγκελαρία δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες επέκριναν δημόσια την κίνηση αυτή που αποδόθηκε στην 'Αγγελα Μέρκελ.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ