Η Γερμανία προειδοποιεί: Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα της Τρόικα - iefimerida.gr

Η Γερμανία προειδοποιεί: Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα της Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόσφατο άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία και προσωπικά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν φοβούνται τις επιπτώσεις μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη, πυροδότησε μια σειρά εικασιών γύρω από τη στάση που θα κρατήσει η χώρα στην μετεκλογική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιόργκ Στρέιτερ, καίτοι πιέστηκε από τους δημοσιογράφους να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αρνήθηκε να πάρει θέση και διά πλαγίου τρόπου προσπάθησε να μεταθέσει τη συζήτηση σε αυτό που επισήμως η Γερμανία θεωρεί προφανές: τη συνέχιση του προγράμματος που έχει εκπονηθεί από την Τρόικα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα κατά το παρελθόν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί πως αυτό θα συνεχιστεί να γίνεται βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει η χώρα έναντι της Τρόικα».

Επιπροσθέτως, για να μην αφήσει καμία αμφιβολία, συμπλήρωσε με νόημα: «Κάθε νέα κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Όπως σημειώνει το BBC, οι επικείμενες ελληνικές εκλογές και η προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, έχουν δημιουργήσει κλίμα αστάθειας εντός της Ευρωζώνης και έχουν διαμορφώσει μια νέα πολιτική ατζέντα. Υπό αυτό το πρίσμα το δημοσίευμα του Spiegel, το προηγούμενο Σάββατο, κινούνταν στη λογική ότι η κανονικότητα θα διατηρηθεί στην Ευρώπη είτε με την Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ, είτε εκτός αυτής. Ειδικότερα, δε, από τη στιγμή που η οικονομία της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας (δύο χωρών που επίσης είχαν προκαλέσει αναταράξεις) έχουν δείξει σημάδια ενδυνάμωσης.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ τρόικα μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ