Η αυθεντική συνταγή που ανεβάζει τη γεύση.
Είναι ένα πολύ εύκολο και υπέροχο πιάτο για να ανακουφίσετε το στομάχι σας μετά τα κρέατα των εορτών. Λίγα υλικά και εύκολη εκτέλεση. Είναι ένα πιάτο που δεν μπορεί να μην το έχετε κάνει ποτέ!
Υλικά
- 500 γραμμάρια ταλιατέλες καλής ποιότητας
- 300 γραμμάρια σολωμός καπνιστός
- 400 ml κρέμα γάλακτος (όσο πιο παχιά, τόσο καλύτερα, το γράφει απ’έξω)
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Πιπέρι, αλάτι, παρμεζάν
- 1 κλωναράκι άνιθο
Εκτέλεση
- Στρώνετε το τραπέζι να είναι όλα έτοιμα γιατί τα μακαρόνια σας τρώγονται πολύ πολύ καυτά!
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζει το αλατισμένο νερό και ρίχνετε τις ταλιατέλες για όσο χρόνο λέει το πακέτο
- Κόβετε τον σολωμό σε μακριές λωρίδες
- Ψιλοκόβετε πολύ-πολύ λεπτό το κρεμμυδάκι
- Σε ένα τηγάνι βαθύ βάζετε το βούτυτο να κάψει ελαφρά και ρίχνετε το κρεμμυδάκι
- Το ροδίζετε σε πολύ απαλή φωτιά, να μη καεί
- Χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος
- Αλάτι ελάχιστο, πιπέρι και αφήστε 5 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά να βράσει
- Ρίχνετε τις λωρίδες σολωμού και χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά. Αφήνετε άλλα 3 λεπτά
- Εχουν βράσει οι ταλιατέλες. Αν το τηγάνι σας είναι βαθύ προσθέτετε εκεί τις ταλιατέλες και ανακατεύετε απαλά. Αν όχι, στραγγίζετε τις ταλιατέλες και ανακατεύετε με τη σος στην ίδια την κατσαρόλα ή σε ένα ωραίο μπολ.
- Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβετε λίγο άνιθο πάνω στο φαγητό
- Σερβίρεται καυτό, αλλιώς θα χάσει τη γεύση του
- Τοποθετήστε ένα μπρατσάκι από τον άνιθο για διακόσμηση
- Στο τραπέζι να βάλετε και έτοιμη παρμεζάνα τριμμένη
- Καθώς και πιπέρι να προσθέσει κάποιος φρεσκοτριμμένο
Αντί για ταλιατέλες μπορείτε να βάλετε πένες, βίδες ή φιογκάκια.
Πολλοί στη συνταγή αυτή βάζουν και μπρόκολο. Είναι πραγματικά φανταστικό.
Βράζουμε λίγο μπρόκολο al dente, ξεχωριστά.
Το προσθέτουμε στα υλικά, μαζί με τον σολωμό και είναι πραγματικά πολύ γευστικό.
Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά 2015! Με αγάπη και Υγεία.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο