Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς - iefimerida.gr

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Ο κρατούμενος απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, η Αμφίπολη, ο διάλογος Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ο επίσης απεργός πείνας Γιάννης Μιχελογιαννάκης, το φάρμακο «μέλι και κανέλα» ήταν μερικά από τα θέματα που κέντρισαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα το ενδιαφέρον των αναγνωστών του iefimerida.gr το 2014.

Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού

Το αναγνωστικό κοινό του iefimerida.gr παρακολούθησε μετά... μανίας την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού που ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου με σκοπό τη διεκδίκηση εκπαιδευτικής άδειας έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο ΤΕΙ όπου μπήκε μέσω πανελλαδικών το καλοκαίρι. Η έξοδός του, πάντως, από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τόσο κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας όσο και μετά το πέρας αυτής ήταν το θέμα που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 0

Ενα ζευγάρι που το λένε ευτυχία

Στα χρόνια της κρίσης είναι πολλοί οι νέοι άνθρωποι που αποφάσισαν και αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Αθήνα για την επαρχία κυνηγώντας αφενός το όνειρό τους και αφετέρου μια διέξοδο από την ανεργία αλλά και τους φρενήρης ρυθμούς ζωής στην πρωτεύουσα. Οι ιστορίες των ανθρώπων αυτών που τόλμησαν την αλλαγή και τα κατάφεραν πάντα έχουν ενδιαφέρον. Η ιστορία, όμως, του Κωστή και της Ευτυχίας που από επιλογή άφησαν την Αθήνα και έριξαν... άγκυρα στη Γαύδο, ήταν μια ιστορία που τον περασμένο Ιούνιο, συγκίνησε πέρα από κάθε προσδοκία.

«Με τα πολλά και τα λίγα αποφασίσαμε σαν ζευγάρι και σαν όντα ξεχωριστά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, μπουχτίσαμε και επιλέξαμε αλλαγή στους ρυθμούς της πόλης, με την τόση καταστροφολογία, την μιζέρια, την άχρηστη πληροφορία και το βρώμικο σύστημα». Κάπως έτσι ξεκινούσε το κείμενο με το οποίο ο Κωστής και η Ευτυχία μοιράζονταν σκέψεις τους και την απόφασή τους να «ξεβολευτούν» από τις ανέσεις της πόλης και να ζήσουν στη μαγευτική Γαύδο.

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας τους πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 1

Αμφίπολη

Αδιαμφισβήτητα ήταν η καλή είδηση της χρονιάς. Μια είδηση που έθεσε την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, για καλό λόγο αυτή τη φορά. Η ανακάλυψη του μεγαλοπρεπούς τάφου στον τύμβο Καστά, ήταν μια ιστορία που συγκίνησε, μάγεψε και καθήλωσε. Ενα ταξίδι που ξεκίνησε τον Αύγουστο με την αποκάλυψη της εισόδου του τάφου με τις δυο μεγαλοπρεπείς Σφίγγες και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την ανακάλυψη των οστών του νεκρού. Το άρθρο που κέντρισε το ενδιαφέρον, περισσότερο από κάθε άλλο, πάντως, ήταν αυτό που αφορούσε στην ανακάλυψη του υπόγειου χώρου στον τρίτο θάλαμο του τάφου. Ισως γιατί η ανασκαφή είχε φθάσει μέχρι τον τρίτο θάλαμο του τάφου χωρίς να βρεθεί νεκρός με αποτέλεσμα να αρχίζουν να χάνονται οι ελπίδες για την εύρεση του νεκρού. Ετσι, η ανακάλυψη της ύπαρξης του υπόγειου θαλάμου αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι ίσως αυτή η αδιαμφισβήτητα σπουδαία ανακάλυψη δεν είναι απλά ένα μεγαλοπρεπές, ιδιαίτερο και μοναδικό στον κόσμο μνημείο αλλά ένας μοναδικός στον κόσμο τάφος.
Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 2

Μέλι και κανέλα

Σε μια εποχή που η υγιεινή διατροφή γίνεται τρόπος ζωής και όπου ανακαλύπτονται και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες των τροφών που μας έχει κάνει δώρο η φύση ένα άρθρο σαν και αυτό, που αφορούσε στις θεραπευτικές ιδιότητες του συνδυασμού «μέλι με κανέλα», δεν μπορούσε παρά να κάνει... θραύση.

Αν θέλετε να ξαναθυμηθείτε τις θεραπευτικές τους ιδιότητες δεν έχετε παρά να πατήσετε ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στο άρθρο.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 3

Ο θάνατος του Σάκη Μπουλά και η σύντροφός του Αλεξάνδρα Ούστα

Ο θάνατος του Σάκη Μπουλά ήταν μια είδηση που πάγωσε τους πάντες. Ενας καλλιτέχνης ιδιαίτερα αγαπητός, που επί χρόνια έμπαινε στα σπίτια όλων των Ελλήνων μέσω των επιτυχημένων σειρών όπου συμμετείχε, ένας άνθρωπος πολυτάλαντος, ένας άνθρωπος ευαίσθητος, με χιούμορ, έφυγε από τη ζωή πρόωρα ξαφνιάζοντας και σοκάροντας τους πάντες.

Στο πλευρό του, μέχρι την τελευταία στιγμή και καθόλη τη διάρκεια της μάχης που έδωσε με τον καρκίνο, στάθηκε η 32χρονος σύντροφός του Αλεξάνδρα Ούστα. Πολλοί λοιπόν ήταν εκείνοι που θέλησαν να μάθουν το ποια είναι αυτή η κοπέλα που στάθηκε βράχος μέχρι την τελευταία στιγμή στο πλάι του αγαπημένου τους ηθοποιού.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 4

Η συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Το έγγραφο με την απομαγνητοφώνηση της καταγεγραμμένης με κρυφή κάμερα από τον Ηλία Κασιδιάρη ανάμεσα στον ίδιο και τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάσο Μπαλτάκο που έδωσε στη δημοσιότητα ο προφυλακισμένος πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, έσκασε σαν βόμβα το μεσημέρι της 4ης Φεβρουαρίου προκαλώντας μια σειρά εξελίξεων, όπως την αποπομπή του κ. Μπαλτάκου από τη θέση του.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 5

Ο φοιτητής που άδειασε μια σακούλα με σκουπίδια στον αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ

Ηταν μια πρωτοφανείς και ακραία κίνηση. Για αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι το αναγνωστικό κοινό θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο νεαρός φοιτητής που άδειασε στον αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ μια σακούλα με σκουπίδια. Δείτε τη σχετική ανάρτηση πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 6

Η Αρβελέρ για την κρίση

«Όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελάω». Η βυζαντινολόγος, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών έδωσε το δικό της στίγμα σε σχέση με αυτό που αποκαλούμε σήμερα κρίση. Οι αναγνώστες διάβασαν μετά μανία της τη συνέντευξη της κυρίας Αρβελέρ στο ΑΠΕ, αναζητώντας να καταλάβουν γιατί γελάει.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 7

Ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο καφές του

Από την πρώτη στιγμή που ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απεργία πείνας συμπαραστεκόμενος στον αγώνα των Σύρων προσφύγων υπήρξε ένα... ενδιαφέρον. Ωστόσο, όταν ο κ. Μιχελογιαννάκης στην πρώτη βροχή εγκατέλειψε το πεζοδρόμιο του Συντάγματος για το υπόστεγο του καφέ που βρίσκεται στην πλατεία το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατακόρυφα.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 8

«Εγινε Λούτσα η Μύκονος»
Ηταν τέλη Ιουλίου όταν μια εργαζόμενη σε μαγαζί του νησιού έγραψε μια επιστολή για το πώς έχει... καταντήσει, κατά την άποψή της, η Μύκονος. Μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο και έκανε το γύρο του, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Διαβάστε την επιστολή της νεαρής με τίτλο «Η επέλαση της φτήνιας στη Μύκονο», πατώντας ΕΔΩ.

Τα 10 αγαπημένα θέματα της χρονιάς  | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ