Πάνω από 100 νεκροί στην Κένυα από έκρηξη αγωγού πετρελαίου - iefimerida.gr

Πάνω από 100 νεκροί στην Κένυα από έκρηξη αγωγού πετρελαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν, από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε σε αγωγό πετρελαίου σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη βιομηχανική ζώνη της Λούνγκα Λούνγκα, η οποία αποκλείστηκε άμεσα από αστυνομικούς και δυνάμεις του στρατού, καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες στην πυκνοκατοικημένη παραγκούπολη Σινάι, από όπου περνάει ο αγωγός.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από αποτσίγαρο που ρίχτηκε σε ανοιχτό υπόνομο που είχε γεμίσει με καύσιμα.

«Υπήρξε διαρροή και κάτοικοι της παραγκούπολης προσπαθούσαν να μαζέψουν το πετρέλαιο, όταν σημειώθηκε η έκρηξη και η πυρκαγιά. Οι φλόγες και ο καπνός έφθασαν ως τον ουρανό», δήλωσε ο διοικητής της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ