ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ξέμεινε από εφεδρείες για τους «180» - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ξέμεινε από εφεδρείες για τους «180»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με νέα πολιτικά δεδομένα, σκληρά διλήμματα και… φόντο τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει πια την προσοχή του στην τρίτη –κρίσιμη- ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου για την προεδρική εκλογή και τα υψηλά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζουν το «οπλοστάσιό» τους.

«Τους ‘180’ η κυβέρνηση δεν τους πιάνει. Είναι μικρές οι εφεδρείες. Το πολύ να φτάσουν τους 170» έλεγε σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με το iefimerida.gr έμπειρο στέλεχος της Κουμουνδούρου, ενώ ακριβώς στην ίδια γραμμή ήρθε να «κουμπώσει» και η εκτίμηση πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ «δεν έχουν πια περιθώρια ελιγμών» μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης «άκαρπης» ψηφοφορίας.

Ωστόσο, το επιτελείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο μικροσκόπιο όλες τις πιθανολογούμενες κινήσεις από πλευράς Μαξίμου, καθώς αναμένουν και νέο κύμα κινδυνολογίας «με κύριο εκφραστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του αμέσως μετά τη δεύτερη ψηφοφορία».
«Θα γίνουν πιο χοντροκομμένα επικίνδυνοι» σημείωνε η ίδια πηγή, για να επαναλάβει σε υψηλούς τους τόνους πως αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό.

Τούτων δοθέντων, και μετά την πρώτη αποτίμηση που έγινε χθες στην έκτακτη Πολιτική Γραμματεία- απόντος του Αλέξη Τσίπρα- θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος εντός του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να γίνει μια τελική εκτίμηση της κατάστασης πριν την ψηφοφορία.

Διαφωνίες για τη σύμπλευση ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ

"Όλα του γάμου δύσκολα" και ως εκ τούτου στο τραπέζι της συνεδρίασης της Π.Γ, έπεσαν οι διαφωνίες της Αριστερής Πλατφόρμας -και όχι μόνο-για την προ των πυλών εκλογική συνεργασία με την Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Βίτσας ήταν αυτός που διαβεβαίωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας πως «δεν έχει κλείσει καμία συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ», ενώ τα στελέχη της πτέρυγας Λαφαζάνη εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους για το μπαράζ δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ περί οριστικοποιημένης συνεργασίας με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν ήταν σφοδρές,και η Πλατφόρμα εμμένει στην άποψη ότι «η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας δεν πρέπει να κάνει πλυντήριο τον ΣΥΡΙΖΑ και να μπουν στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που θα αλλοιώσουν το πολιτικό μας στίγμα», όπως περιέγραψε στέλεχός της στo iefimerida.gr.

Σε κάθε περίπτωση, το επίμαχο θέμα των συμμαχιών αναμένεται να ανοίξει επισήμως στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεδριάσει εντός του επόμενου δεκαημέρου.


ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ