Μια ονειρεμένη συνταγή για το καλύτερο φαγητό στον κόσμο.
Δεν είμαστε ο μόνος λαός που για να φάμε αυγά ομελέτα πρέπει να τα κάψουμε στο τηγάνι, να προσθέσουμε πατάτες, λουκάνικα, σαλάμια κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Με τον τρόπο αυτό προσθέτουμε θερμίδες στο πιάτο, βαραίνουμε τη γεύση και καθιστούμε δύσπεπτα τα ωραία αυγουλάκια.
Πάμε λοιπόν για μια συνταγή για απλά αυγά σπαστά, μπρουγιέ που λένε οι Γάλλοι. Ελαφρά μελάτα, γευστικά που τρώγονται μεσημέρι ή βράδυ ιδανικά.
Υλικά σεμνά και ταπεινά
- 3-4 φρέσκα αυγά
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- Ενα ωραίο τηγάνι
Εκτέλεση
- Σε κάπως χαμηλή φωτιά τοποθετούμε το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο
- Σπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ βαθύ και τα προσθέτουμε πριν κάψει το λάδι
- Με μια ξύλινη σπάτουλα γυρνάμε νευρικά τα αυγά μας μέσα στο τηγάνι
- Τα αφήνουμε το πολύ 20 δευτερόλεπτα, άντε 30 αν τα θέλετε πιο ψημμένα
- Τα βγάζουμε στο πιάτο μας και τα γευόμαστε καυτά!
Αυτή η συνταγή προϋποθέτει ότι έχετε ήδη στρώσει το τραπέζι σας, έχετε ετοιμάσει τη σαλάτα σας και έχετε σερβίρει το ποτό που θα πιείτε.
Βάλτε ένα μπουκέτο λουλούδια στη μέση, ένα ωραίο τραπεζομάντιλο, κομψά ποτήρια και κουβέρ και θα δείτε το σεμνό και ταπεινό σας μπρουγιέ να απογειώνεται!
Προσθέστε, όσοι το επιθυμείτε, κομμένο σχινόπρασο, μαϊντανό ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη από πάνω.
Με κάποια φαντασία μπορούμε να φτάσουμε σε πιο περίπλοκες λύσεις:
Αυτό το πιάτο ταιριάζει μάλλον για πρωινό:
To τέλειο: Αυγά σπαστά με σπαράγγια ελαφρά βρασμένα, λίγο τυρί και μια πρέζα πάπρικα από πάνω: