Συνταγή για γαλέτες πατάτας με αυγά. Εύκολη και ανυπέρβλητη λιχουδιά.
Είναι κριτσανιστό από έξω και απίστευτα μελωμένο από μέσα! Ολη η Ευρώπη τρώει αυτές τις γαλέτες πατάτας, οι οποίες καταναλώνονται σκέτες ή συνοδεύουν άριστα όλα τα κρεατικά και τις σαλάτες.
Υπάρχουν δύο εκδοχές. Πρώτα η απλή:
Υλικά
- 3-4 πατάτες
- 3 αυγά
- 1/2 ποτήρι γάλα
- Λίγο μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι θαλασσινό και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και τρίψετε τις πατάτες στην μεσαία πλευρά του τρίφτη
- Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το μαϊνταντό, αλατίστε, πιπέρι
- Προθεσμαίνετε σε τηγάνι -να μην καεί- το ελαιόλαδο
- Ψήνετε τις τηγανίτες ώσπου να χρυσίσουν καλά
- Σερβίρετε με σαλάτα, κρέας ό,τι θέλετε.
Οι Γάλλοι έχουν τη μανία να βάζουν αλεύρι στη συνταγή, για να δέσουν τα υλικά. Δεν σας χρειάζεται, δένουν και μόνα τους!
Η πιό πολύπλοκη συνταγή:
Σε αυτή τη βάση μπορείτε να «ζωγραφίσετε» με τις πατάτες σας.
Προσθέστε κρεμμύδι, κολοκύθι, τυριά, μανιτάρια, καυτερές πιπεριές (τριμμένα) και ψήστε αναλόγως στο τηγάνι σας.
Είναι η μεγαλύτερη λιχουδιά που λατρεύουν και τα μικρά του σπιτιού!
Σερβίρεται και σαν καναπεδάκι η γαλέτα μας. Λίγο σολωμό από πάνω, ή ένα ζαμπόν ή ένα χαμόν και το πιάτο είναι πλήρες!
Αφησα το καλύτερο για το τέλος. Κάνετε τη γαλέτα σας burger για να αποφύγετε το ψωμί ΚΑΙ τις πατάτες!