Παπαδημούλης: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βγει από το ευρώ, κινδυνεύει από κοινωνική αποσύνθεση - iefimerida.gr

Παπαδημούλης: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βγει από το ευρώ, κινδυνεύει από κοινωνική αποσύνθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βγει από το ευρώ και ότι η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει με διάλυση εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.


«Η Ελλάδα κινδυνεύει από την κοινωνική αποσύνθεση και μια παρακμή ιστορικού μεγέθους, ως παρίας της Ευρώπης. Και η Ευρωζώνη κινδυνεύει από ένα νέο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού ή στην καλύτερη περίπτωση, μακράς στασιμότητας. Επομένως, χρειάζεται ν’ αλλάξουν πράγματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδημούλης.
Όπως είπε, «οι κραυγές φόβου εμποδίζουν αυτήν ακριβώς τη συζήτηση, για όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, και για όσα, μετά τις εκλογές, πρέπει να γίνουν. Η Ελλάδα για να φτάσει να είναι ένα κανονικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, είναι απαραίτητο ν’ αλλάξουν πολλά - όλα αυτά δηλαδή που οι δήθεν πιο «Ευρωπαίοι» δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν σαράντα χρόνια τώρα».
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
«Μετά την ωμή παρέμβαση Juncker στις εσωτερικές μας υποθέσεις, που αν την έκανε παραμονές βρετανικών ή γερμανικών εκλογών, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε 24 ώρες, θα περίμενα από τον πρωθυπουργό, αν πραγματικά νοιαζόταν για τη χώρα και τη δημοκρατία, να βγει και να πει «ο Τσίπρας είναι πολιτικός μου αντίπαλος, έχουμε τεράστιες διαφορές, πιστεύω ότι εγώ είμαι καταλληλότερος να κυβερνήσω τη χώρα, αλλά αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς οι Έλληνες, και δεν δέχομαι τέτοιες παρεμβάσεις» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε και την παραίτηση κυβερνητικών στελεχών, υπογραμμίζοντας πως την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει πως θα βγει ΠτΔ και δεν θα γίνουν εκλογές, «παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο για να πολιτευτούν».
«Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι διατείνονται ότι θα μας «κάνουν Ευρώπη», είναι τόσο βαθιά χωμένοι στο πελατειακό σύστημα, που έβαλαν στο ΕΚΑΒ και στον ΟΚΑΝΑ, αποτυχόντες πρώην πολιτευτές, που μόλις μυρίστηκαν εκλογές, παρατούν τη δουλειά τους για τα κυνηγήσουν ψηφαλάκια. Ποιος έχει καταντήσει εκεί την Ελλάδα, αν όχι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στην κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίγνωση των δυσκολιών.
«Έχουμε επίγνωση, ως ΣΥΡΙΖΑ, και των δυσκολιών και των «παγίδων» που έχουν στηθεί, και γι’ αυτό έχουμε ξεκαθαρίσει, πριν ακόμη από τις εκλογές του 2012, ότι διεκδικούμε λύσεις εντός ευρώ γιατί ο στόχος του προγράμματός μας είναι να ξαναγίνει η Ελλάδα από αποικία χρέους, ένα κανονικό, δημοκρατικό κράτος δικαίου, ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης. Αυτή είναι η κεντρική και επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε στο Ιδρυτικό του Συνέδριο» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.
Όπως είπε, εκτός από την ψήφο των αγορών, «πρέπει επιτέλους να αρχίσει να μετράει και να ακούγεται και η ψήφος των πολιτών στις Δημοκρατίες».
«Κι αυτό είναι κάτι που συμμερίζονται ολοένα και περισσότεροι πολίτες και έξω από την Ελλάδα. Αν με το επιχείρημα της ψήφου των αγορών, καταλήγαμε στο ότι οι εκλογές θα κάνουν κακό στην ψυχολογία τους, τότε να καταργούσαμε και τη δημοκρατία. Δηλαδή, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Προφανώς οι αγορές παίζουν το παιχνίδι τους, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές. Αυτό βέβαια απαιτεί μια χώρα με ανάπτυξη, με βιώσιμο χρέος, με σταθερό και απλό φορολογικό σύστημα, με σωστή διοίκηση, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όλα αυτά θα είχαν μπει στα μέτρα τους, αν οι δύο βασικοί διεκδικητές της διακυβέρνησης του τόπου, είχαν συνομολογήσει και τον κοινό τόπο, με δεδομένες ασφαλώς τις μεγάλες τους διαφορές.
Αλλά, ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε όλες τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς, τον χορό της οξύτητας, της επιστροφής στον φανατισμό του ’50, του εκφοβισμού και της κινδυνολογίας, τον σέρνει ο πρωθυπουργός της χώρας. Το άρθρο του στη «Real News» είχε δεκαπέντε φορές τη λέξη «φόβος» και άλλα τόσα θαυμαστικά. Είναι να αναρωτιέται κανείς: Έχουμε στην Ελλάδα καπιταλισμό που θυμίζει κεντρική Ευρώπη ή φαινόμενα ολιγαρχών που θυμίζουν Πούτιν; Όταν έχουμε επιχειρηματική δραστηριότητα, όπου κυριαρχούν καταγγελίες του ενός επιχειρηματία προς τον άλλον, που θυμίζει Κολομβία ή Σικελία, αυτό δεν είναι ούτε ευρωπαϊκό, ούτε δημοκρατικό και σίγουρα δεν βοηθά στην προσέλκυση επενδύσεων» ανέφερε ο κ.Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ