Ο Σόιμπλε διαψεύδει ότι θα διαδεχτεί τον Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup - iefimerida.gr

Ο Σόιμπλε διαψεύδει ότι θα διαδεχτεί τον Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, τις πληροφορίες που δημοσιεύει το περιοδικό Focus ότι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι το φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στην προεδρία του Eurogroup, τον Ιανουάριο του 2012.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού, αναφερόμενος στο χτεσινό δημοσίευμα του Focus, δήλωσε ότι αυτό «είναι παράλογο».

Ωστόσο, διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το Focus, που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, επιμένουν ότι «όταν γίνεται αναφορά σε ονόματα, τις περισσότερες φορές επανέρχεται το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εάν το θέλει, θα είναι».

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Σόιμπλε θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή, τον Ιανουάριο του 2012, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο οποίος φέρεται ότι θα παραιτηθεί.

Το περιοδικό τονίζει ότι ο διορισμός ενός Γερμανού στη θέση αυτή θεωρείται πιθανός και από διπλωμάτες που δεν είναι Γερμανοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ