Θεοδωράκης: Εκλογή Προέδρου τώρα και εθνικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Εκλογή Προέδρου τώρα και εθνικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2015

Φωτογραφϊα: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εθνικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ηράκλειο της Κρήτης υποστηρίζοντας ότι πρέπει να λυθούν πρώτα σημαντικά ζητήματα για την χώρα και να ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος.

Παρόλα αυτά, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη πως δεν πιστεύει ότι αυτή η Βουλή«θα βγάλει Πρόεδρο και άρα θα οδηγηθούμε σε εκλογές. «Ισως θα είναι από τις δυσκολότερες εκλογικές αναμετρήσεις γιατί θα αναμετρηθούμε όχι τόσο μεταξύ μας, θα αναμετρηθούμε κυρίως με την υπομονή των Ευρωπαίων αλλά και με τις πληγές μιας κοινωνίας που πρέπει να βρει λύσεις, γιατί αλλιώς θα εκραγεί», προσέθεσε.

«Είναι σαφές ότι πάνε να κάνουν έναν αιφνιδιασμό στην κοινωνία και οι λόγοι είναι προφανείς» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε πως ο Αντώνης Σαμαράς «έχει αδυναμία να βρει λύσεις για τα προβλήματα της χώρας και ο Βενιζέλος έχει πρόβλημα να βρει λύσεις ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ».

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για εκλογές όποτε αυτή θέλει, για εκλογές το 2016. Να προσδιορίσει το χρόνο της εκλογής από τώρα -εμείς προτείναμε μια ημερομηνία, προτείναμε τα τέλη του Νοέμβρη του '15, για να περάσει η τουριστική περίοδος- και μέχρι τότε να λύσουμε σημαντικά ζητήματα της χώρας τα οποία αν δε λυθούν θα δυσκολέψουν το έργο και της επόμενης κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος αν το ποτάμι έχει προσεγγίσει στελέχη από άλλους χώρους ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάποια τέτοια αγωνία προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «το Ποτάμι είναι ένα κίνημα ανοιχτό, δεν έχει κλειστές πόρτες. Οι οργανώσεις μας είναι εθελοντικά σχήματα, έρχεται κόσμος, προστίθεται κόσμος και από το ΠΑΣΟΚ και μεταρρυθμιστές της αριστεράς και φιλελεύθεροι προοδευτικοί άνθρωποι. Διαμορφώνεται η συνείδηση ότι το Ποτάμι είναι ένα μεγάλο κίνημα του κέντρου».

Σε σχέση με το πως επιλέγει το Ποτάμι τους υποψήφιους βουλευτές του ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε πως η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων του κόμματος θα είναι καινούρια πρόσωπα, νέοι άνθρωποι, νέοι στην πολιτική, νέοι δημιουργοί. «Θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δραστηριοποιηθεί σε άλλους πολιτικούς χώρους. Αλλά δε θα είναι οι λερωμένοι, θα είναι οι καθαροί του παρελθόντος», προσέθεσε.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά έκανε και στον Χάρη Θεοχάρη υποστηρίζοντας ότι με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων μπήκε κάποια στιγμή ο Θεοχάρης, εκτός του κομματικού συστήματος και άρχισε προεκλογικά να διασταυρώνει.«Βρήκε ποιος κλέβει, έστειλε τα ραβασάκια και αντί να τον επιβραβεύουν τον έδιωξαν επειδή χάλασε το προεκλογικό κλίμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

Οργωσαν τη χώρα τα στελέχη του Ποταμιού

Την ίδια ώρα, το Σαββατοκύριακο, 13 στελέχη του Ποταμιού, βρέθηκαν σε ισάριθμες πόλεις και συνομίλησαν για τις μεγάλες προτεραιότητες της χώρας απαντώντας στο ερώτημα «Υπάρχει λύση;».

  • Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής Γιώργης Γραμματικάκης από τη Θεσσαλονίκη τόνισε μεταξύ άλλων την εξάρτηση της Ελλάδας από την Ευρώπη και αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση που πρέπει να έχουν οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο με γνώμονα την προβολή και υποστήριξη των Ελληνικών συμφερόντων.
  • Ο Σταύρος Τσακυράκης από την Κόρινθο όπου βρέθηκε το Σάββατο τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα πάρει την σφυρίχτρα να μας πει ότι έφθασε. Πρέπει άμεσα να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
  • Ο Πέτρος Τατσόπουλους από τη Χαλκίδα τόνισε ότι η κουλτούρα του Ποταμιού, είναι η αρχή της εθνικής συνεννόησης και της συνεργασίας στην αντιμετώπιση των μεγάλων και σοβαρών εθνικών προβλημάτων.
  • Η Αντιγόνη Λυμπεράκη στα Γιάννενα επεσήμανε ότι το Ποτάμι έρχεται να δημιουργήσει τις λύσεις με την Ελλάδα που δουλεύει, σχεδιάζει και παράγει. Όπως τα σμήνη των πουλιών αλλάζουν πορεία έτσι και η χώρα μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση και να σωθεί.
  • Ο Θανάσης Σκόκος από το Αγρίνιο τόνισε ότι το Ποτάμι δεν θα προδώσει τις προσδοκίες των πολιτών αλλά θα είναι ο εγγυητής των εξελίξεων την επόμενη μέρα.
  • Η Ζωή Αποστολοπούλου από την Κοζάνη μίλησε για την ανάγκη να σταματήσει η διαρκής εκλογολογία γιατί έχει ένα τεράστιο κόστος στην πραγματική οικονομία και τη διεθνή εικόνα της χώρας μας την οποία τα κόμματα προσποιούνται ότι το αγνοούν αλλά οι πολίτες το πληρώνουν.
  • Ο Περικλής Βαλλιάνος από τη Θήβα εστίασε στο πρόβλημα της κομματοκρατίας, αδιαφάνειας και τόνισε ότι το Ποτάμι έρχεται με ανθρώπους γνώστες των προβλημάτων με όρεξη όχι για καρέκλες αλλά για δουλειά και για πραγματικές αλλαγές.
  • Ο Γεράσιμος Γεωργάτος από την Κέρκυρα μίλησε για τα συνθήματα και τα ιδεολογήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να φέρουν λύση και αναφέρθηκε στην λύση που προτείνει το Ποτάμι.
  • Η Χριστίνα Ταχιάου από την Ξάνθη τόνισε ότι δεν υπάρχει μειονότητα, εμείς βλέπουμε Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Οι πολίτες εδώ για χρόνια ήταν όχι μόνο απομονωμένοι αλλά και καταπιεσμένοι και απαξιωμένοι. Χρειάζονται ενίσχυση και αυτό πρέπει να γίνει μέσω της παιδείας.
  • Ο Σπύρος Καχριμάνης από τη Σπάρτη επεσήμανε ότι η ανταγωνιστικότητα θα επιτευχθεί μέσα από ισχυρά συλλογικά σχήματα (συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, κ.λ.π) τα οποία θα λειτουργούν σε κλαδικό επίπεδο (π.χ. λάδι, οπωροκηπευτικά) ώστε να επιτυγχάνουν τις μέγιστες δυνατές οικονομίες κλίμακας και διαπραγματευτικής δύναμης.
  • Ο Γιώργος Μαυρωτάς από την Αρτέμιδα αναφέρθηκε στο ότι o ένας ποντάρει στο φόβο (ΝΔ), ο άλλος στην αγανάκτηση (ΣΥΡΙΖΑ). Εμείς ποντάρουμε στη λογική. Στην Ελλάδα αν αποτύχουμε να συνεννοηθούμε τότε να συνεννοηθούμε ότι θα αποτύχουμε.
  • Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος από τον Πύργο τόνισε ότι η Ηλεία είναι ένας ιστορικός τόπος με αξίες που μπορεί να θρέψει τα ίδια του παιδιά μέσα από τις δικές του δυνάμεις.
  • Ο Νίκος Ορφανός από τα Τρίκαλα μίλησε για τη σπουδαιότητα της εθνικής συνεννόησης για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως και την ανάγκη να ενδυναμωθεί το Ποτάμι από φρέσκες φωνές και ανθρώπους, ώστε να παγιώσει την τρίτη του εκλογική θέση, ως μια δύναμη ψυχραιμίας και σταθερότητας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης το Ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ