Die Welt: Πώς οι Ελληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη - iefimerida.gr

Die Welt: Πώς οι Ελληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα επιτυγχάνει εκεί όπου η Ιταλία και η Γαλλία αποτυγχάνουν: στην εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού».

Αυτό γράφει σήμερα η Die Welt και συμπληρώνει: «Εάν οι Ελληνες δεν χάσουν τώρα την ψυχραιμία τους, μπορούν να σώσουν την Ευρώπη. Ένας μεγάλος κίνδυνος όμως παραμένει». Οπως γράφει και η Deutsche Welle που αναφέρεται στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ένα σημαντικό ρόλο αυτή τη στιγμή μέσα στην Ευρώπη:

«Η Ευρώπη κλονίζεται. Ο Βορράς και ο Νότος συγκρούονται. Η Γαλλία είναι αδύναμη. Οι Βρετανοί απομακρύνονται από την ΕΕ. Η Ουγγαρία ξεφεύγει σιγά-σιγά από την κοινότητα των κρατών δικαίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία υποθέσεις διαφθοράς υπονομεύουν την εμπιστοσύνη συνολικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Η ΕΕ καταφέρνει με πολύ κόπο να απαντήσει απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα. Μια νέα συζήτηση απέναντι στη διατήρηση της ευρωζώνης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η ΕΕ. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα: αυτή τη φορά μπορούν οι Έλληνες να σώσουν την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ