Πολιόρκησαν και εισέβαλαν στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο [βίντεο] - iefimerida.gr

Πολιόρκησαν και εισέβαλαν στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνικό πολέμου στην Αίγυπτο, όπου πλήθος κόσμου πολιόρκησε την ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο και κάποιοι κατάφεραν να κατεβάσουν τη σημαία του Ισραήλ. Αστυνομία και διαδηλωτές συνεπλάκησαν για πολλές ώρες και χρειάστηκε να βγει στους δρόμους ο στρατός.

Μάλιστα Αιγύπτιοι κομάντος ήταν αυτοί που διέσωσαν έξι Ισραηλινούς οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μέσα στην πρεσβεία του Ισραήλ, την ώρα που οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο και πέταξαν διπλωματικά έγγραφα από τα παράθυρα.

"Έξι άτομα είχαν παγιδευτεί στην πρεσβεία και υπήρχε πραγματική ανησυχία για την ζωή τους. Τελικά, διασώθηκαν με επιτυχία από Αιγύπτιους κομάντος" δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο του ήταν μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έχουν επιστρέψει στο Ισραήλ.Η ένταση στην περιοχή γίνεται επικίνδυνη με φόντο την διένεξη Τουρκίας - Ισραήλ και με ακόμη μία μουσουλμανική χώρα της περιοχής να διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος, ο οποίος είχε τραυματιστεί, υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε, ανακοίνωσαν σήμερα νοσοκομειακές πηγές. Οι ταυτότητες των θυμάτων και οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι τρεις δεν έγιναν γνωστέ

Στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας τραυματίστηκαν 235 άνθρωποι. Κατά το υπουργείο Εσωτερικών, στην διάρκεια των συγκρούσεων χθες συνολικά τραυματίστηκαν 450 διαδηλωτές.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε εκτάκτως μία κυβερνητική ομάδα κρίσης.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για την προστασία της πρεσβείας του. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της νύχτας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα και τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή, Ντένις Ρος, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν ώστε να προστατευτεί η πρεσβεία από τους διαδηλωτές.

Ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κάιρο σε συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να προστατεύσουν την διπλωματική αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ