Γενική απεργία στο Βέλγιο κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Γενική απεργία στο Βέλγιο κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εικόνες παραπέμπουν σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά τελικά τα προβλήματα είναι ομοειδή, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική «τοποθέτηση». Σε γενική απεργία κατέβηκαν τη Δευτέρα τα εργατικά συνδικάτα του Βελγίου, με αποτέλεσμα να παραλύσει όλη η χώρα.

Με συνθήματα κατά της λιτότητας που έχει επιβληθεί από την ΕΕ, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους από το ξημέρωμα, έκλεισαν δρόμους, διαδήλωσαν και ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω στα αντεργατικά μέτρα που έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια. Ως αποτέλεσμα της γενικής απεργίας (αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής) ήταν να παραλύσουν οι συγκοινωνίες, να ακυρωθούν αεροπορικές πτήσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, να κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία, καθώς και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει ο Guardian: «Ο θυμός των Ευρωπαίων κατά της λιτότητας απλώθηκε και στο Βέλγιο με τους εργάτες να τάσσονται εναντίον των μέτρων που συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του 2015. Συγκεκριμένα τα βασικά αιτήματα των εργατικών σωματείων είναι να πάρει πίσω η κυβέρνηση του Charles Michel τα μέτρα που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67, ενώ παράλληλα μειώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες υπηρεσιών και αυξάνει το κόστος διαβίωσης». Οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι και έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Γενική απεργία στο Βέλγιο κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Γενική απεργία στο Βέλγιο κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Γενική απεργία στο Βέλγιο κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Γενική απεργία στο Βέλγιο κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Γενική απεργία στο Βέλγιο κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λιτότητα Βέλγιο Απεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ