Τσίπρας για Σαμαρά: Προπαγανδιστής της χρεοκοπίας, θέλει να φορέσει ζουρλομανδύα στη Βουλή - iefimerida.gr

Τσίπρας για Σαμαρά: Προπαγανδιστής της χρεοκοπίας, θέλει να φορέσει ζουρλομανδύα στη Βουλή

Τσίπρας για Σαμαρά: Προπαγανδιστής της χρεοκοπίας (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας σήμερα από την περιφερειακή συνδιάσκεψη της Λάρισας καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας πως «Ο τίτλος του άρθρου του θα έπρεπε να είναι, ''Φοβάμαι ότι χάνω την εξουσία. Σας καλώ σε αποστασία''».

Οπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «επειδή τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει απόφαση να μην τον αφήσουν να συνεχίσει την καταστροφή καλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία» και διερωτήθηκε: «Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εμπάθεια, από το ύψος του αξιώματός του; Να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του;».

Ακόμη, αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τους «συναυτουργούς του ότι προσπαθούν να φορέσουν το ζουρλομανδύα τους στη Βουλή των Ελλήνων» και πρόσθεσε ότι «Ο ελληνικός λαός ήδη έχει το λόγο. Γιατί είναι αυτός ο λαός, η αντίσταση και η αντίθεσή του στις πολιτικές των μνημονίων, που οδήγησαν τη συγκυβέρνηση στη χρεοκοπία και την υποχρέωσαν να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου».

Ο κ. Τσίπρας έστειλε και ένα... μήνυμα στη ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές, αναφέροντας «απευθύνουμε προσκλητήριο για πολιτική, προγραμματική αλλά εκλογική συμμαχία».

Το 2014 δεν είναι 2012

Αναφερόμενος στις διαφορές του 2012 από το 2014, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «Τον Ιούνιο του 2012 έλεγαν πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουλίου, επειδή δε θα καταβληθεί η δόση».

«Δυστυχώς βγήκε η ΝΔ, η δόση όμως κατεβλήθη επτά μήνες μετά. Όπως το ακούσατε. Επτά μήνες μετά. Μισθοί και συντάξεις πληρώνονταν κανονικά. Το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις».

Το πρόγραμμα της ΔΕΘ δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση

Τέλος, υπεραμύνθηκε του προγράμματος της ΔΕΘ ξεκαθαρίζοντας πως «δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση δεν εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση. Μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Το πρόγραμμα αυτό είναι ανεξάρτητο από την βασική πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κατάργηση των νόμων του Μνημονίου, η αλλαγή πολιτικής και η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ