Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων στη Θεσσαλονίκη ο Σαμαράς - iefimerida.gr

Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων στη Θεσσαλονίκη ο Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις δημοσκοπήσεις να τον δείχνουν σταθερά πρώτο ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να ανέβει στη ΔΕΘ με στόχο να διαμορφώσει ρεύμα αυτοδυναμίας.

Στο επιτελείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη φετινή του επίσκεψη στην έκθεση και μιλάνε για μια παρουσία, η οποία θα επιχειρηθεί να προβληθεί ως μια δυναμική εμφάνιση.

Κάποιοι μιλάνε για επιχείρηση «θετική δυναμική», άλλοι παίζουν με τα αρχικά ΔΕΘ (Διέξοδος από την κρίση), Ελπίδα (για τους πολίτες) και Θωράκιση (της Δημοκρατίας), θέλοντας να δώσουν το περίγραμμα της παρουσίας του και πως θα κινηθεί στην ομιλία του.

Στενοί του συνεργάτες επιμένουν ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι η αρχή της πορείας για την αυτοδυναμία, η οποία δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, αφού η Ν.Δ. έχει ένα γκρίζο -κατά πολλούς αναλυτές- προβάδισμα με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά για το δικομματισμό.

Το «κλειδί» θα είναι η ομιλία του, στην οποία δίνεται ιδιαίτερο βάρος τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους στενούς του συνεργάτες και όχι τόσο στη συνέντευξη. Ο ίδιος έχει λάβει αρκετά σημειώματα, αλλά θα διαμορφώσει μόνος του, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τον κορμό της ομιλίας του, που θα έχει σαφές πολιτικό στίγμα.

Το μεγάλο ζήτημα για τη Ν.Δ. στην πορεία προς τη ΔΕΘ είναι -βάσει και των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων- ότι πρέπει να πείσει την κοινή γνώμη, πως έχει πειστική πρόταση για την ταχύτερη έξοδο από το μνημόνιο, για τη στήριξη της ανάπτυξης, αλλά και πως είναι εφαρμόσιμη η οικονομική της πολιτική. Γι' αυτό το λόγο πολλοί στο εσωτερικό της Ν.Δ. τονίζουν, ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να κρατήσει πολύ χαμηλά τον πήχη και να μην ακούσει όσους επιμένουν να προχωρήσει σε εξαγγελίες για να ικανοποιήσει κοινωνικές ομάδες που δυσανασχετούν με τη σημερινή οικονομική πολιτική.

Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να προτάξει για μία ακόμη φορά την επαναδιατύπωση του Ζαππείου ΙΙ, την πολιτική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και θα ζητήσει επιτακτικά από τον Γιώργο Παπανδρέου εκλογές, ξεκαθαρίζοντας πως η Ν.Δ. λέει «όχι» σε συνεργασίες και συγκυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ