Πολιορκούν τη Θεσσαλονίκη χιλιάδες διαδηλωτές - Φρούριο η πόλη - iefimerida.gr

Πολιορκούν τη Θεσσαλονίκη χιλιάδες διαδηλωτές - Φρούριο η πόλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη και στους κόλπους της Αστυνομίας έχει ήδη χτυπήσει συναγερμός με τους επιτελείς δηλώνουν έτοιμοι να διατηρήσουν την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται τα χειρότερα.

Απροσπέλαστο θα είναι από το μεσημέρι το κέντρο της πόλης, καθώς τίθενται σε ισχύ μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων που κορυφώνονται σήμερα, ημέρα εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης και της κεντρικής ομιλίας του πρωθυπουργού.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές που βρίσκονται ήδη στη συμπρωτεύουσα είναι έτοιμοι να πολιορκίσουν τη ΔΕΘ και με την κοινωνική οργή να ξεχειλίζει, τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτόγνωρα με την έκθεση να μην θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές. Ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει ούτε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ και ούτε την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψει, ενώ η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου θα δοθεί τελικά στην Γ Αποθήκη, η οποία θα θυμίζει φρούριο, για να αποφευχθεί ακόμα και η αποδοκιμασία, όπως έγινε χθες έξω από το δημαρχεία της πόλης, όταν ο Γ.Παπανδρέου πήγε να συναντήσει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της κυβέρνησης περιορίζουν στο ελάχιστο τις εμφανίσεις τους, για να αποφύγουν ατυχείς συνάντησεις με τους πολίτες –ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης αποδοκιμάστηκε έντονα χθες-.

Μια πόλη φρούριο

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα παραταχθούν κατά μήκος της πόλης, ενώ 2.000 άνδρες έχουν σταλεί από την Αθήνα. Πρόκειται για μεγάλη δύναμη αστυνομικών των ΜΑΤ, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, αλλά και συνάδελφοί τους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Κρατική Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες της Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο σιδερένιος φράκτης που εγκαινιάστηκε στην ΑΘήνα βρίσκεται ήδη στη συμπρωτεύουσα, ενώ για πρώτη φορά, αν χρειαστεί, θα γίνει και χρήση της αντλίας νερού «Αίαντας» που χρησιμοποιείται για την απώθηση διαδηλωτών.

Για σήμερα Σάββατο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έχουν δοθεί τα παρακάτω ραντεβού:

• Οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν σε τρία σημεία και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τη ΔΕΘ. Στις 15.00 στον Λευκό Πύργο και την ίδια ώρα στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο κτίριο των προσκόπων στην οδό Β. Γεωργίου.

• Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους.

• Το ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα στη συμβολή της Εγνατίας με τη Βενιζέλου.

• Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00.

• Στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν φοιτητές, αντιεξουσιαστές και πρωτοβάθμια σωματεία.

• Στην οδό Αγίου Δημητρίου κοντά στο Κατσάνειο γήπεδο θα συγκεντρωθούν οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη β' εθνική.

• Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι ταξιτζήδες, που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα βέβαια στην Αθήνα και στο Σύνταγμα θα δώσουν δυναμικό «παρών» οι «Αγανακτισμένοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ