Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήθελε να χτυπήσει τον Σαρκοζί - iefimerida.gr

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήθελε να χτυπήσει τον Σαρκοζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε ζητήσει από μέλη της οργάνωσης που έχουν απαγάγει Γάλλους, να τους χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί (ειδικά την πολιτική του στο πεδίο της ασφάλειας), εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, πιθανώς σκοτώνοντάς τους.

Αυτά υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός συνεχούς ενημέρωσης, France Info, στον ιστότοπό του χθες.
Το ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό κανάλι αναφέρει ότι ο Μπιν Λάντεν είχε στείλει γραπτές εντολές σε μέλη της Αλ Κάιντα, στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ), για το πώς να χειριστούν μια ομάδα ομήρων, συμπεριλαμβανομένων πέντε Γάλλων που είχαν απαγάγει στο Νίγηρα το 2009.

Τέσσερις από τους πέντε Γάλλους, που είχαν απαχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζουν να είναι όμηροι της ΑΚΙΜ, αφού η Γαλλία αρνήθηκε να καταβάλει λύτρα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή τους.

Σε ένα από τα τελευταία του ηχητικά μηνύματα, τον Ιανουάριο, ο Μπιν Λάντεν είχε καταφερθεί ειδικά εναντίον της Γαλλίας, λέγοντας ότι οι απαγωγές Γάλλων είναι δικαιολογημένες, δεδομένης αυτής, που είχε ο ίδιος αποκαλέσει κακομεταχείριση του μουσουλμανικού της πληθυσμού.

Οι απαγωγές και το μήνυμα του Μπιν Λάντεν είχαν θέσει τις γαλλικές αρχές σε συναγερμό για ενδεχόμενη επίθεση, ακόμα περισσότερο αφού η χώρα ενέκρινε ένα νόμο, που απαγορεύει την μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ