Με στόχο την οικονομική ενίσχυση του το ΠΑΜΕ εξέδωσε και φέτος το Ημερολογιό του, εστιάζοντας κάθε μήνα σε στίχους τραγουδιών και σπουδαίων ποιητών και δημουργών που στήριξαν και ενέπνευσαν τον αγώνα των εργατών.
Η κυκλοφορία του ημερολογίου του ΠΑΜΕ για το 2015 έχει ξεκινήσει. Η προμήθειά του γίνεται από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ, τις τοπικές γραμματείες, τα σωματεία και τα συνδικάτα. Κάθε χρόνο ακουμπά θεματικές ενότητες που είτε συμβολίζουν συμπυκνωμένα στιγμές δράσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ή περιέχουν αφιερώματα σε στιγμές της δράσης του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων τις χρονιές που προηγήθηκαν. Τα τελευταία τρία χρόνια τα ημερολόγια του ΠΑΜΕ κάνουν μια προσπάθεια να συνδέσουν σχεδόν όλες τις μορφές της τέχνης με τους αγώνες και το δίκιο της εργατικής τάξης.
Οι σελίδες του ημερολογίου για το 2013 ήταν γεμάτες με το πλούσιο έργο σπουδαίων καλλιτεχνών, ώστε κάθε μήνας να φιλοξενεί μια εικαστική δημιουργία και ένα ποιητικό απόσπασμα. Στο περσινό ημερολόγιο, για το 2014, ο αναγνώστης μπορούσε να διαβάσει σε κάθε μήνα τους στίχους από δώδεκα εργατικά τραγούδια, στους οποίους αποτυπώνονται οι σκληρές συνθήκες δουλειάς, η εργοδοτική τρομοκρατία, η κοινωνική αδικία. Στο φετινό ημερολόγιο μπορεί να διαβάσει γνωστούς και άγνωστους στίχους, από Ελληνες και ξένους ποιητές, μέσα από τους οποίους εκφράζονται η αντοχή της εργατικής τάξης στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, η αισιοδοξία και η μαχητικότητα που πηγάζει από την οργάνωση και τη συλλογικότητα. «Στου κόσμου τους θησαυριστές το βιος σου, Εργάτη, νόμοι στο τρών' αδικητές χωρίς ντροπή...».
Η προσεγμένη και καλαίσθητη έκδοση του ημερολογίου 2015 δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι εργάτη, από κανένα σωματείο. Στο ημερολόγιο υπάρχουν σπάνιες φωτογραφίες και έργα τέχνης, αλλά και άγνωστα ποιήματα όπως, για παράδειγμα, του Κυκλαδίτη σατιρικού ποιητή Γεωργίου Σουρή που αφιέρωσε δηκτικούς στίχους στο δυνάστη - ιδιοκτήτη των μεταλλείων του Λαυρίου Σερπιέρι, ο οποίος δε δίστασε να αιματοκυλήσει την απεργία των μεταλλωρύχων το 1870, ή ποιήματα μπολσεβίκων εργατών με στίχους για τον κλάδο της μεταλλουργίας.
Από το φετινό ημερολόγιο δεν μπορούν να λείψουν οι στίχοι και τα κείμενα του Γιάννη Ρίτσου, του Ντάριο Φο, του Φώτη Αγγουλέ, του Τάσου Λειβαδίτη, του Μπέρτολτ Μπρεχτ, του Αλκη Αλκαίου, του Κωστή Παλαμά, του Κώστα Βάρναλη, που με τη γραφή τους φανερώνουν την πίστη στη δύναμη και το δίκιο των εργατών.
Η πλατιά διακίνηση του ημερολογίου αποτελεί σημαντική οικονομική ενίσχυση στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΜΕ να φτάσει παντού, να μην απουσιάσει από κανέναν κλάδο και εργασιακό χώρο.
Το ΠΑΜΕ μπροστά στην πραγματοποίηση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη θαρρετά και ανοιχτά ζήτησε την οικονομική στήριξη και συνδρομή από συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις, από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.
«Τούτη η κυψέλη δεν έχει βασίλισσα, δεν έχει κηφήνες, μονάχα εργάτες...».
Το ΠΑΜΕ δεν έχει κρυφές πηγές οικονομικής στήριξης, δε συνδιαλλάσσεται με επιχειρηματίες. Η δράση των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ δεν μπορεί να περιορίζεται λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Οι εξελίξεις απαιτούν πλατιά ενημέρωση των εργατών, να μη λείπει η ανακοίνωση και η φωνή του ΠΑΜΕ από κανέναν εργασιακό χώρο, από καμιά περιοχή και γειτονιά. Ο κάθε εργάτης πρέπει να γνωρίζει πως οι κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, οι απεργιακές συγκεντρώσεις, οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, η διεθνής δραστηριότητα του ΠΑΜΕ δε γίνονται με αέρα κοπανιστό. Οι χιλιάδες αφίσες, οι εκατοντάδες χιλιάδες ανακοινώσεις, τα πανό, η λειτουργία του web radio, συνολικά η δράση του ΠΑΜΕ στηρίζεται στην οικονομική ανάσα που του δίνουν οι εργαζόμενοι του μόχθου, οι νέοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι από το υστέρημά τους.
«Εσύ, εγώ: φελλοί στην τρικυμία. Εμείς: φλόγες της ίδιας πυρκαγιάς...».
«...Δέξου λοιπόν, ω Βαπτιστά, ευγνωμοσύνης δώρο, ξερό σκατό κοπανιστό και από Λαυριώτη κώλο».
Πηγή Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων