Χρυσοχοΐδης: Οσοι δεν ψηφίσουν για Πρόεδρο θα είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Οσοι δεν ψηφίσουν για Πρόεδρο θα είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όσοι βουλευτές δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για την καταστροφή που θα προκαλέσουν στη χώρα» προειδοποίησε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα Πέμπτη στη Βουλή.

«Οι συνάδελφοι βουλευτές αρνούμενοι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μεταθέτουν τη δική τους ευθύνη στο εκλογικό σώμα. Ακούγεται σαν τάχα δίκαιο και δημοκρατικό να αποφασίσει ο λαός. Είναι πράξη βαθιά ανεύθυνη όμως, όπως κάθε μετάθεση ευθύνης» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Ο λαός μάς εξέλεξε για να αποφασίζουμε και όχι για να του πετάμε πίσω το μπαλάκι. Ο λαός αποφασίζει για την κυβέρνηση κάθε τέσσερα χρόνια όπως ορίζει το Σύνταγμα. Στη Δημοκρατία, ευθύνη των βουλευτών είναι, μεταξύ άλλων, να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι λοιπόν θάρρος, αλλά είναι ανευθυνότητα να μην ψηφίσει κανείς Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσοι δεν ψηφίσουν θα είναι ανεύθυνοι και εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για το τι θα συμβεί στη χώρα. Κάθε ψήφος ενάντια στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανοίγει τον δρόμο για μια καταστροφή τεραστίων διαστάσεων».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αν προκληθούν εκλογές τώρα «θα μπερδευτεί η χώρα από την ακυβερνησία και θα διχαστεί από τη βία των ιδεοληψιών». «Αν γίνουν εκλογές δεν θα τελειώσει τίποτα, δεν θα υπάρξει η ανακούφιση του ορατού τέλους του Μνημονίου. Αντίθετα, γεννιέται ο τρόμος, γιατί θα ξεκινήσει ένας μεγάλος, απρόβλεπτης διάρκειας εφιάλτης» είπε ο υπουργός Υποδομών.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν από τους πρώτους που είχε ζητήσει με άρθρα και παρεμβάσεις του επίσπευση της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας για να σταματήσει η πολιτική αβεβαιότητα και η αιμορραγία των επενδύσεων.
«Έχω πει και έχω γράψει σε άρθρο μου ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία και να φέρουμε μπροστά, σωστά και συμφωνημένα, το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογές λίγους μήνες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία του 2015.
Αυτά νομίζω ότι πρέπει να κάνουν οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Σκίζουμε μνημόνια ή πάμε στη μεταμνημονιακή εποχή με έναν τρόπο ασύντακτο ή από την άλλη πλευρά, λέει, κάνουμε face control σε όσους θέλουν να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτο κριτήριο είναι η μη ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ οι θεσμοί και το Σύνταγμα επιβάλλουν να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος και οι εκλογές να είναι ένα άλλο θέμα… είναι πραγματικά αξιοπερίεργο γιατί συμβαίνουν όλα αυτά», έχει δηλώσει, επικρίνοντας και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ