Χαριλάου Τρικούπη: Το περιμέναμε το κόμμα Παπανδρέου -Τα κάνει όλα για τις φιλοδοξίες του, είναι τυφλωμένος - iefimerida.gr

Χαριλάου Τρικούπη: Το περιμέναμε το κόμμα Παπανδρέου -Τα κάνει όλα για τις φιλοδοξίες του, είναι τυφλωμένος

 Nick Paleologos / SOOC
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Ως αναμενόμενη κίνηση χαρακτηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη την προαναγγελία του Γιώργου Παπανδρέου ότι εφόσον πάμε σε πρόωρες εκλογές θα κάνει κόμμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, καθώς συνεργάτες του τού προώθησαν το σχετικό e-mail και αναμένεται εντός της ημέρας να εκδώσει σχετική ανακοίνωση-απάντηση.

«Ηταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ενέργειας. Το περιμέναμε και είχαμε πληροφορίες. Από τον Μάιο το είχε δείξει. Φυσικά, στις ευρωεκλογές δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ», λέει στο iefimerida.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της Χ. Τρικούπη.

Να μη διαγραφεί
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ότι δεν πρέπει η ηγεσία του κόμματος να διαγράψει τον Γ. Παπανδρέου τώρα και να αναμένει την επίσημη πρωτοβουλία του, εφόσον οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές. Εκτιμούν ότι πήρε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου την απόφαση. «Τυφλώνεται, δεν έχει υπομονή. Ολα τα κάνει για τον εαυτό του και τη φιλοδοξία του», λένε στελέχη της Χαρ. Τρικούπη.

Εκτιμούν ακόμη ότι ένα πιθανό κόμμα Παπανδρέου δεν θα κόψει τόσο μεγάλο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι υποστηρικτές του είχαν αρχίσει να κατευθύνονται προς ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι. «Θα μας κάνει κι εμάς ζημιά, αλλά θα κόψει κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ψαλιζίδοντας τις ελπίδες του για αυτοδυναμία, και από το Ποτάμι», υποστηρίζουν.

Οσο για τα στελέχη που θα τον ακολουθήσουν (ιδίως τους νυν βουλευτές Φίλιππο Σαχινίδη και Θάνο Μωραΐτη), από τη Χαρ. Τρικούπη λένε ότι «μακάρι να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι και θέμα δικής τους επιλογής». «Λυπάμαι γι' αυτό, αλλά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», σχολίασε υπουργός του ΠΑΣΟΚ στο iefimerida.gr.

Λοβέρδος: Αν κάνει κόμμα, τελείωσε ο χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του (Real FM) δήλωσε πως αν πάει το ΠΑΣΟΚ διχασμένο στις εκλογές, αυτό θα είναι το τέλος του χώρου. «Δεν νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα κάνει αυτή την ενέργεια. Μια τέτοια ενέργεια θα τελείωνε τον χώρο», είπε, απαντώντας στο ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κάνει νέο κόμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ