Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κόλλια-Τσαρουχά και Χαϊκάλης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για Πρόεδρο - iefimerida.gr

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κόλλια-Τσαρουχά και Χαϊκάλης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για Πρόεδρο

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις βουλευτών για τη στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σήμερα, δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ φαίνεται να αλλάζουν στάση και να δηλώνουν πως ενδεχομένως να ψηφίσουν για Πρόεδρο. Πρόκειται για τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον Παύλο Χαϊκάλη.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είπε: «Θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου».

Και συνέχισε: «Εγώ είμαι αποφασισμένη να μην ψηφίσω Πρόεδρο, αλλά ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος, Ωστόσο, είμαι αποφασισμένη με τις παρούσες συνθήκες -και μετ' επιτάσεως το λέω- να μην ψηφίσω Πρόεδρο».

Λίγη ώρα αργότερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση και να ψηφίσει τελικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στη συνεδρίαση της Κ.Ο., ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω όμως τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ. Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουελυτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει "όχι". Δεν ξέρω αν θα αλλάξει στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο, γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στον λόγο μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ