Στον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν ψηφοδέλτια & νομοσχέδια - iefimerida.gr

Στον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνουν ψηφοδέλτια & νομοσχέδια

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεβάζει το επίπεδο του «εκλογικού συναγερμού» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και με την ηγετική του ομάδα να έχει προεξοφλήσει την αρνητική -για την κυβέρνηση- έκβαση των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτει το κόμμα σε εκλογική διάταξη.

Με το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων να έχει μετατραπεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες- καθώς είναι διαδικασία άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, όσο και με τη διεύρυνση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ- αρχίζουν να εντείνονται οι ζυμώσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί μία Επιτροπή ψηφοδελτίων η οποία και θα φέρει μια πρώτη εισήγηση. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει το στίγμα κάνοντας κατά το πρόσφατο παρελθόν, αναφορά σε μια σειρά κανόνων αποκλείοντας λογικές περιχαράκωσης αλλά και ανεξέλεγκτων ανοιγμάτων.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε θεαματικές κινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της προεδρικής εκλογής. Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου θα… παίξουν στο γήπεδο των διλημμάτων: Εάν δηλαδή θα δοθεί η δυνατότητα στον κ. Σαμαρά μέσα από την εκλογή ενός νέου προέδρου να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική, ή εάν θα προχωρήσει το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ήταν σαφής και ζήτησε «σοβαρότητα, εγρήγορση, αποφασιστικότητα από όλους». Χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες δύσκολες και κρίσιμες, ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά έδωσε "εντολή" να ξεκινήσει η προετοιμασία... για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου θα ακολουθήσουν.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτια νομοσχέδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ