Εκπρόσωπος της Κομισιόν εκθειάζει τον Σταύρο Δήμα -Ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος της Κομισιόν εκθειάζει τον Σταύρο Δήμα -Ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε έντονες αντιδράσεις από ξένους δημοσιογράφους βρέθηκε την Τετάρτη η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Η κ. Μπράιτχαρτ με τη δημόσια τοποθέτησή της ξεπέρασε το όριο μιας διπλωματικής δήλωσης και ουσιαστικά έδειξε να στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, κάτι που προκάλεσε στη συνέχεια μια σειρά από ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν έχει αλλάξει η πολιτική της Κομισιόν ως προς τα θέματα εσωτερικών εκλογικών διαδικασιών των μελών της ΕΕ.

Η κ. Μπράιτχαρτ είπε επί λέξει: «Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου που θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Όπως γνωρίζετε προβλέπονται τρεις γύροι. Πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Η απόφαση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές. Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην Επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό».
Μετά τις αντιδράσεις χρειάστηκε να αναδιπλωθεί και να διευκρινίσει πως «δεν ήταν στόχος να στηρίξουμε τον υποψήφιο, αλλά να κάνουμε μια καθησυχαστική δήλωση αναφορικά με την αναταραχή στις αγορές χρήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ