Μια λιχουδιά που έφυγε από τον Λίβανο και μπήκε στο πιάτο μας.
Ανατολίτικη σαλάτα, προέρχεται από τον Λίβανο (γράφεται tabbouleh) αλλά κατέκτησε τον πλανήτη εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη νοστιμιά που πρέπει να ανακαλύψετε, αν δεν την ξέρετε ήδη. Τρώγεται μόνη της, είναι χορταστική. Τρώγεται και ως συνοδευτικό, δροσίζει και βγάζει αρώματα.
Υλικά
- 350 γραμμάρια πλιγούρι ή κουσκούς χοντρό
- 1 μάτσο μαϊντανό
- 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Ντοματάκια φρέσκα ή ντομάτα ολόκληρη
- 1 μικρό αγγουράκι
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το πληγούρι ή το κουσκούς σε μια βαθιά σαλατιέρα
- Κόψτε εκεί μέσα το κρεμμύδι, πολύ ψιλό
- Προσθέστε μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκομμένα
- Κόψτε τα ντοματάκια στα δύο ή την ολόκληρη σε κομμάτια
- Ελαιόλαδο αρκετό, με το μάτι
- Χυμό λεμονιού, χοντρό θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε τη σαλάτα να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν τα υλικά
- Στο ψυγείο διατηρείται μια εβδομάδα, μπορείται να τρώτε με την ψυχή σας!
- Αν βάλετε κουσκούς, θα μαλακώσει και θα φουσκώσει με την ντομάτα
- Αν βάλετε πληγούρι, ίσως χρειαστεί λίγες σταγόνες νερό
Στη δική μου σαλάτα ταμπουλέ δεν βάζω υπερβολικό μαϊντανό, όπως κάνουν στον Λίβανο. Η δική μου μοιάζει έτσι:
H κάντε την ακόμη πιό όμορφη:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο