Το ρεκόρ του Ολυμπιακού: Για 5η φορά στους 9 βαθμούς και εκτός Champions League - iefimerida.gr

Το ρεκόρ του Ολυμπιακού: Για 5η φορά στους 9 βαθμούς και εκτός Champions League

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αλήθεια είναι ότι με ομάδες του μεγέθους της Γιουβέντους και της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι ελπίδες σου δεν είναι και πολλές για μια πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Ολυμπιακός έκανε (και με το παραπάνω...) το καθήκον του εντός έδρας. Εννέα βαθμούς με τρία γκολ στην Ατλέτικο, ένα στη Γιουβέντους και τέσσερα στη Μάλμε. Δύο ήττες (εντός προγράμματος) σε Τορίνο και Μαδρίτη και ένα... λάθος. Ένα σημαντικό λάθος με την κακή εμφάνιση και την ήττα στην Σουηδία, εκεί που από οτι φαίνεται χάθηκε και η πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Πόντοι που του λείπουν από την βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός για 5η φορά στην ιστορία του χάνει πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League έχοντας εννέα βαθμούς στο σακούλι. Ρεκόρ, καθότι δεν το έχει κάνει άλλη ομάδα στον θεσμό.

Την σεζόν 2000/01 με Βαλένθια και Λιόν να προκρίνονται, το 2004/05 με Μονακό και Λίβερπουλ στην πρώτη δυάδα, το 2011/12 με Άρσεναλ και Μαρσέιγ να παίρνουν το «εισιτήριο» και το 2012/13 με Σάλκε και Άρσεναλ να περνάνε. Φέτος έγινε για 5η φορά με Ατλέτικο και Γιουβέντους να προκρίνονται έχοντας «βολευτεί» με το χθεσινό 0-0 στην Ιταλία.

Ο Ολυμπιακός «πληρώνει» για ακόμη μια φορά την κακή νοοτροπία του εκτός έδρας με ομάδες που υποτιμά. Η αλήθεια είναι ότι αν δει σοβαρά την πορεία του στο Europa League μπορεί να προχωρήσει και ενδεχομένως να φτάσει ψηλά. Πολύ ψηλά. Και μαζί να αυξήσει τα έσοδα του από την Ευρώπη που ήδη έχουν ξεπεράσει τα 24 εκατ.ευρώ. Για να γίνει αυτό βεβαίως χρειάζεται ενίσχυση (στην άμυνα) και να... ξυπνήσουν οι μεσοεπιθετικοί του όταν πρέπει. Μέχρι τότε όμως έχει να κάνει πολλά. Κυρίως να ορθοποδήσει στην Super League, όπου ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη το πάνω χέρι.

Διότι αν μπει στο Europa League κυνηγώντας τον πρωτοπόρο τον Φεβρουάριο, θα έχει πρόβλημα που θα πρέπει να διαχειριστεί με τον χρόνο να πιέζει περισσότερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ