Η ΔΗΜΑΡ αποφασίζει αν θα μείνει μόνη ή αν θα «αρραβωνιαστεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Η ΔΗΜΑΡ αποφασίζει αν θα μείνει μόνη ή αν θα «αρραβωνιαστεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ

(Menelaos Myrillas / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημοσκοπική συρρίκνωση – στα όρια της πολιτικής εξαφάνισης – της ΔΗΜΑΡ, έχει προκαλέσει σωρεία εσωτερικών συζητήσεων στην Αγίου Κωνσταντίνου και η εφεξής πορεία, αναμένεται να τεθεί αύριο στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει επισημάνει πολλές φορές ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός, παρά την εμφανή στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος και το σημερινό σχόλιο του του γραφείου Τύπου υπό τον τίτλο «Αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Οπως αναφέρεται «η ΔΗΜΑΡ από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις. Από αυτή τη θέση εργάζεται για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Στο παρασκήνιο ωστόσο βουλευτές και στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι «πλέον ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει».

Πιστεύουν δε ότι, αναγκαστικά, η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτηθεί από την συνεργασία με την Κουμουνδούρου, αλλά με όρους ενσωμάτωσης και όχι αυτοτέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης έχει παρουσιάσει σε συνομιλητές του τρία σενάρια εκλογικής καθόδου της ΔΗΜΑΡ, ένα εκ των οποίων είναι η πλήρης προεκλογική συνεργασία και κάθοδος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΔΗΜΑΡ έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της. Φοβάμαι, ότι πλέον το θέμα είναι αν μας θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ...» λέει σκωπτικά στέλεχος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι δεν ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι ο διάλογος αντιπροσωπειών μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου προχωρά και προετοιμάζεται συνάντηση Τσίπρα-Κουβέλη το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ