Citigroup: Απίθανο να βρει 180 βουλευτές η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Citigroup: Απίθανο να βρει 180 βουλευτές η κυβέρνηση

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σημερινό σχόλιο του ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Citigroup εκτιμάει ότι κυβερνητικός συνασπισμός αποτελείται από 155 βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πρόσθετη στήριξη τουλάχιστον 25 βουλευτών για να αποφευχθεί τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.


Κατά την άποψή του, είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει αυτό το επίπεδο της στήριξης.
Αναφορικά με το Eurogroup, η Citigroup επισημαίνει τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης κατά δύο μήνες. Η συνεδρίαση του Eurogroup επίσης εξέδωσε μια δήλωση με την οποία διαπίστωσε ότι "διάκειται ευνοϊκά στο αίτημα της Ελλάδας για την τεχνική παράταση 2 μηνών του τρέχοντος προγράμματος του EFSF». Παρά την πρόοδο, η τρέχουσα αξιολόγηση δεν είναι πιθανό να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους και θα πρέπει να συνεχιστεί και στις αρχές του 2015, έως ότου επιτευχθεί μια συμφωνία σε επιτελικό επίπεδο και έχουν επιτευχθεί όλα τα προαπαιτούμενα.
Το Eurogroup ζήτησε από την τρόικα να προετοιμάσει μια "πραγματική έκθεση" σχετικά με την κατάσταση της τρέχουσας αναθεώρησης και έδωσε εντολή στο Euro Working Group να υποβάλει έκθεση προς τα κράτη - μέλη, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να ξεκινήσουν τις εθνικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν την επίσημη έγκριση της παράτασης στο τέλος του έτους (η επέκταση θα καλύψει επίσης τη διαθεσιμότητα των ομολόγων του EFSF που κατέχει το ελληνικό ΤΧΣ).
Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να «εξασφαλίσουν την ταχεία και πλήρη εφαρμογή όλων των μεταρρυθμιστικών μέτρων που απαιτούνται για τη σύναψη της πέμπτης αναθεώρησης» καθώς «αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι το κλειδί για την ομαλή λειτουργία της ελληνικής οικονομίας και θα συμβάλλουν στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών και με αυτόν τον τρόπο τηρεί πλήρως τους στόχους του προγράμματος.
Τέλος, το Eurogroup σημείωσε ότι «διάκειται ευνοϊκά» να δοθεί στην Ελλάδα μια προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL), αν η Ελλάδα το ζητήσει και υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που εξακολουθούν να εκκρεμούν στο πλαίσιο της τρέχουσας αναθεώρησης, με τη συνέχιση της συμμετοχή του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ