Μπακογιάννη: Εχω την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: Εχω την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εχω την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα». Αυτό ήταν το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις, μετά το τετ α τετ του υποψήφιου, πλέον, Προέδρου με τον πρωθυπουργό και λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του.

«Έχω την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα, εννοείται» είπε η κ. Μπακογιάννη. «Είναι ένας άνθρωπος που έχει ευρωπαϊκό προφίλ, που μπορεί να σταθεί και να ταξιδέψει. Έχω την καλύτερη άποψη για τον Σταύρο Δήμα. (...) Το πρόσωπο δεν είναι θέμα σήμερα. Θα μπορούσαν και οι 280 να ψηφίσουν ένα πρόσωπο. Αυτό είναι το θλιβερό της όλης ιστορίας και γι’ αυτό όταν θα κάνουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία ελπίζω ότι θα κάνουμε σε αυτή τη Βουλή, πρώτα ο Θεός, θα πρέπει το θέμα να λυθεί: ο Πρόεδρος να εκλέγεται από τον λαό», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στον Bήμα FM.

Η βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε, επίσης, ότι σωστά ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκλογής Προέδρου και επανέλαβε ότι καθένας πρέπει «να πάρει και τις ευθύνες του». «Πολύ σωστά ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να επιταχύνει τη διαδικασία. Πολύ ορθώς. Να τελειώνουμε με τις αμφιβολίες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να σας πω και κάτι; Καθένας να πάρει και τις ευθύνες του», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε, σχολιάζοντας την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, πως ήταν εθνικά επιβεβλημένο: «Τονίζω το "εθνικά" και όχι το "κομματικά". Ήταν (σ.σ.: η επίσπευση) επιβεβλημένη εθνικά, για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και από εκεί και πέρα, με άλλη αυτοπεποίθηση, και προς τα μέσα και προς τα έξω, να μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση για να εισέλθουμε στη φάση της προληπτικής χρηματοδότησης και να κλείσουμε το κεφάλαιο του Μνημονίου».

«Ήταν πολιτικά στενάχωρο να βλέπεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζει στον δικό του κόσμο. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το αίσθημα ευθύνης των βουλευτών παρά την απίστευτη αυτή ατμόσφαιρα σαπίλας που μας περιτριγυρίζει, όπου όποιος ψηφίζει υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πουλημένος και όποιος ψηφίζει κατά είναι πατριώτης. Έχουμε τρελαθεί σε αυτή τη χώρα τελείως, δηλαδή», κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ