Ολα τα σενάρια πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ - iefimerida.gr

Ολα τα σενάρια πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ φτάνει στην ολοκλήρωσή της σήμερα και αύριο και τα σενάρια πρόκρισης είναι αρκετά αφού μόνο 10 από τις 16 ομάδες που θα προκριθούν, θα παραταχθούν χωρίς βαθμολογικό κίνητρο.

Εκτός φυσικά από το απλό «εισιτήριο» υπάρχει και το κίνητρο της πρωτιάς σε κάθε όμιλο αφού αυτό θα σημαίνει ότι η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση στον όμιλό της, θα κληρωθεί με πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάμε να δούμε τα σενάρια πρόκρισης στους πρώτους τέσσερις ομίλους, οι οποίοι διεξάγονται απόψε.

1ος Ομιλος

Ατλέτικο Μ. 12
Γιουβέντους 9
Ολυμπιακός 6
Μάλμε 3

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η Γιουβέντους χρειάζεται ένα βαθμό για να προκριθεί ως 2η ενώ σε περίπτωση που νικήσει με σκορ 2-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης, παίρνει και την 1η θέση του ομίλου. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θέλει νίκη για να ελπίζει ότι με ήττα της Γιουβέντους θα περάσει αυτός στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ του αρκεί και ο βαθμός για να τερματίσει 3ος και να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα η Μάλμε θα προκριθεί μόνο σε περίπτωση που πάρει διπλό απόψε στο Φάληρο.

2ος Όμιλος
Ρεάλ 15
Βασιλεία 6
Λίβερπουλ 4
Λουντογκόρετς 4

Η Ρέαλ έχει πάρει την πρόκριση και την 1η θέση μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η Βασιλεία θέλει ισοπαλία ή νίκη στο «Ανφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ, η οποία θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μόνο με νίκη. Η Λουντογκόρετς από την πλευρά της έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού και ελπίζει μόνο σε κατάκτηση της 3ης θέσης. Για να καταφέρει θέλει ισοπαλία ή ήττα της Λίβερπουλ και ταυτόχρονα ισοπαλία ή νίκη δική της απέναντι στη Ρεάλ στη Μαδρίτη...

3ος Όμιλος
Λεβερκούζεν 9
Μονακό 8
Ζενίτ 7
Μπενφίκα 4

Ο πιο πολύπλοκος όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λεβερκούζεν αγωνίζεται στην έδρα της αποκλεισμένης Μπενφίκα. Με ισοπαλία προκρίνεται στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ με νίκη κατακτά την 1η θέση ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο Μονακό-Ζενίτ. Στο Πριγκιπάτο συγκεντρώνονται όλα τα φώτα του ομίλου. Η Μονακό χρειάζεται ένα βαθμό για να προκριθεί ενώ η Ζενίτ θέλει μόνο τη νίκη για να περάσει είτε ως 1η αν ηττηθεί η Λεβερκούζεν είτε ως 2η αν οι Γερμανοί πάρουν έστω την ισοπαλία.

4ος Όμιλος
Ντόρτμουντ 12
Αρσεναλ 10
Αντερλεχτ 5
Γαλατασαράι 1

Εδώ όλα έχουν κριθεί όσον αφορά τον όμιλο και μένει μόνο η πρώτη θέση ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Άρσεναλ. Οι Γερμανοί υποδέχονται την Αντερλεχτ και θέλουν το ίδιο αποτέλεσμα που θα φέρει και η Άρσεναλ στην Τουρκία απέναντι στην Γαλατασαράι προκειμένου να μην χάσουν την πρωτιά. Η Άντερλεχτ έχει κατακτήσει την 3η θέση και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσάμπιονς Λιγκ πρόκριση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ