Σκουρλέτης: Αποκλείεται να βρεθούν οι 180 για την εκλογή Προέδρου - iefimerida.gr

Σκουρλέτης: Αποκλείεται να βρεθούν οι 180 για την εκλογή Προέδρου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέβαιος πως δεν πρόκειται να βρεθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι «δεν προκύπτουν οι 180 βουλευτές για Πρόεδρο», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η κίνηση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες δεν δείχνει ψυχραιμία και πρόσθεσε πως το κυβερνητικό επιτελείο σε συνεννόηση με την Τρόικα σύρθηκε σε αυτή την επιλογή γιατί δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά.

«Νομίζω πως σε συνεννόηση με τους δανειστές, η κυβέρνηση σέρνεται σε αυτή την επιλογή, είναι μία εξαναγκαστική γι' αυτήν επιλογή, διαπιστώνοντας τα αδιέξοδα σε όλα πια τα επίπεδα, διαπιστώνοντας πως έχει αποτύχει ο σχεδιασμός της, διαπιστώνοντας πως η πραγματικότητα και στο χθεσινό Eurogroup δεν έχει καμία σχέση με όσα έλεγε η ίδια περί εισόδου της χώρας στη μετα-μνημονιακή εποχή. Άρα, επιλέγει αυτόν τον τρόπο της επίσπευσης της διαδικασίας για την επιλογή του νέου Προέδρου, για να μην συζητήσει αυτά τα οποία έχει, ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό, προσυμφωνήσει με την Τρόικα, τα νέα μέτρα αξιολόγησης και τα νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά με την πιστοληπτική γραμμή», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ