Οργή στην Ινδία: Νεαρή κοπέλα βιάστηκε από ταξιτζή - iefimerida.gr

Οργή στην Ινδία: Νεαρή κοπέλα βιάστηκε από ταξιτζή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαγορεύτηκε η υπηρεσία της Uber στη Ινδία, ύστερα από καταγγελία κοπέλας για βιασμό της από ταξιτζή.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας στην αστυνομία, ο οδηγός τη βίασε και μετά την άφησε στο σπίτι της, όπου όμως η κοπέλα κατάφερε να βγάλει φωτογραφία το όχημα και να σημειώσει τον αριθμό του οδηγού.

Οργή στην Ινδία: Νεαρή κοπέλα βιάστηκε από ταξιτζή | iefimerida.gr 0

Μετά το περιστατικό, οποιαδήποτε υπηρεσία συνδεόταν με την UBER, απαγορεύτηκε αμέσως. Η εταιρία μάλιστα, αντιμετωπίζει και κατηγορίες, για αμέλεια ελέγχου των προφίλ των οδηγών, πόσο μάλλον όταν έχουν ποινικό μητρώο, όπως συνέβαινε στην περίπτωση του δράστη.

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για βιασμό, αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Η εταιρία υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση που επιβάλλει το κράτος, για προηγούμενη έρευνα και επιλογή των οδηγών.

Οργή στην Ινδία: Νεαρή κοπέλα βιάστηκε από ταξιτζή | iefimerida.gr 1
Οργή στην Ινδία: Νεαρή κοπέλα βιάστηκε από ταξιτζή | iefimerida.gr 2

Από μέρους της η εταιρία, εξέφρασε τη λύπη και συμπαράσταση του στο θύμα, ενώ επέμεινε ότι θα κάνει το αδύνατο δυνατό να τιμωρηθεί ο 32χρονος άνδρας.

Οργή στην Ινδία: Νεαρή κοπέλα βιάστηκε από ταξιτζή | iefimerida.gr 3

Ο δράστης τέθηκε σε κράτηση μέχρι τη δίκη, ενώ πλήθος εξαγριωμένων ανθρώπων βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο βρίζοντάς τον, καθώς επίσης μερικοί προσπάθησαν να του επιτεθούν. Το περιστατικό αυτό έφερε μνήμες στον κόσμο, του συμβάντος με τον ομαδικό βιασμό και θάνατο 23χρονης σε λεωφορείο που συνέβη ένα χρόνο πριν, προκαλώντας αναστάτωση και οργή.

Η αμερικάνικη εταιρία Uber προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς. Η εταιρία συνεργάζεται είτε με οδηγούς ταξί, είτε με συμβατικούς οδηγούς, που μέσω εφαρμογής έξυπνου κινητού, ειδοποιούνται και μεταφέρουν τους πελάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Uber ταξί ινδία βιασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ